Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1161785

Specifičnosti gastronomije najvećih svjetskih kuhinja


Previšić, Marija
Specifičnosti gastronomije najvećih svjetskih kuhinja, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Dubrovnik


CROSBI ID: 1161785 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Specifičnosti gastronomije najvećih svjetskih kuhinja
(Gastronomy specifics of the world's largest kitchen)

Autori
Previšić, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju

Mjesto
Dubrovnik

Datum
27.09

Godina
2021

Stranica
37

Mentor
Zorica Krželj-Čolović

Ključne riječi
gastronomija, kuhinja, specijaliteti
(gastronomy, cuisine, specialties)

Sažetak
Premda se gastronomija ističe kao jedna od novijih tehnika karakterističnih za hranu, ugostiteljstvo i turizam, njezini korijeni sežu daleko u prošlost. Svakako možemo reći da je u zadnjih nekoliko godina doživila veliki procvat. S obzirom da gastronomija nije samo uživanje u iću i piću nego i umjetnost, znanost, vještina i umijeće stvaranja novih specijaliteta, svaka zemlja kroz povijest je razvila svoju prepoznatljivu i univerzalnu kuhinju. Svaka država i njena kultura ima svoje specifične recepte koje nema ni jedna druga kuhinja i upravo ih takva jela čine drugačijima od mnogih drugih. Uživanje u gastronomskim specijalitetima s bogatim izborom lokalnih namirnica pojedine zemlje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a različiti mirisi i okusi pridonijet će gurmanskom doživljaju. Kisela, slatka, ljuta ili slana – to su jela koja ih razlikuju od ostalih, a koja su omiljena u restoranima širom svijeta.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Marijana Previšić (autor)

Avatar Url Zorica Krželj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Previšić, Marija
Specifičnosti gastronomije najvećih svjetskih kuhinja, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Dubrovnik
Previšić, M. (2021) 'Specifičnosti gastronomije najvećih svjetskih kuhinja', diplomski rad, preddiplomski, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Dubrovnik.
@phdthesis{phdthesis, author = {Previ\v{s}i\'{c}, Marija}, year = {2021}, pages = {37}, keywords = {gastronomija, kuhinja, specijaliteti}, title = {Specifi\v{c}nosti gastronomije najve\'{c}ih svjetskih kuhinja}, keyword = {gastronomija, kuhinja, specijaliteti}, publisherplace = {Dubrovnik} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Previ\v{s}i\'{c}, Marija}, year = {2021}, pages = {37}, keywords = {gastronomy, cuisine, specialties}, title = {Gastronomy specifics of the world's largest kitchen}, keyword = {gastronomy, cuisine, specialties}, publisherplace = {Dubrovnik} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font