Pregled bibliografske jedinice broj: 1156563
Istarski češnjak - morfološki, fenološki i biokemijski profil
Istarski češnjak - morfološki, fenološki i biokemijski profil, 2018. (izvještaj).
CROSBI ID: 1156563 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Istarski češnjak - morfološki, fenološki i
biokemijski profil
(Garlic from Istria - morphological, phenological and
biochemical profile)
Autori
Goreta Ban, Smiljana ; Ban, Dean ; Lukić, Igor ; Major, Nikola ; Prekalj, Bernard ; Bažon, Iva ; Užila, Zoran ; Cvitan, Danko
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, izvještaj
Godina
2018
Ključne riječi
Istarski češnjak, tradicijski kultivari, tehnologija uzgoja, hlapivi spojevi, aroma
(Istrian garlic, landraces, growing practices, volatile compounds, aroma)
Sažetak
Istarski češnjak je prikupljen od proizvođača sa područja Istre kako bi se utvrdile sličnosti i razlike među njima. Na području Istarske županije postoji vrijedni gen-fond češnjaka te su utvrđene razlike između primki na morfološkoj i biokemijskoj razni. Utvrđeno je i da se istarski češnjaci razlikuju u aromatskom profilu od komercijalnog kultivara.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)