Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1148275

Značajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani


Patron, Katarina
Značajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1148275 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Značajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani
(Significance of Vibrio spp. in food)

Autori
Patron, Katarina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.09

Godina
2021

Stranica
32

Mentor
Kozačinski, Lidija ; Mikuš, Tomislav

Ključne riječi
Vibrio spp, riba, riblji proizvodi
(Vibrio spp., fish, fish product)

Sažetak
Bakterije roda Vibrio spp. su sveprisutne patogene bakterije koje se nalaze u morskom okruženju, najčešće u slanim vodama za vrijeme toplijih temperatura. Uzročnici su brojnih teških zaraznih bolesti kod ljudi, ali i kod riba i morskih plodova. Ponajprije se zaraza javlja kod ljudi prilikom kozumacije gotovih jela, nedovoljno kuhanih jela ili unakrsnom kontaminacijom prilikom kuhanja. Vibrioza je bolest koja se javlja kod riba i morskih plodova.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb,
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Lidija Kozačinski (mentor)

Avatar Url Tomislav Mikuš (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Patron, Katarina
Značajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Patron, K. (2021) 'Značajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Patron, Katarina}, year = {2021}, pages = {32}, keywords = {Vibrio spp, riba, riblji proizvodi}, title = {Zna\v{c}ajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani}, keyword = {Vibrio spp, riba, riblji proizvodi}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Patron, Katarina}, year = {2021}, pages = {32}, keywords = {Vibrio spp., fish, fish product}, title = {Significance of Vibrio spp. in food}, keyword = {Vibrio spp., fish, fish product}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font