Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1143169

Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa


Landeka, Zvonimir
Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa, 2020., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1143169 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa
(Cooling and freezing effects on quality and microflora of the meat)

Autori
Landeka, Zvonimir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.09

Godina
2020

Stranica
25

Mentor
Dobranić, Vesna ; Cvrtila, Željka

Ključne riječi
meso, temperatura, zamrzavanje, mikroflora
(meat, temperature, microflora)

Sažetak
Hlađenje i zamrzavanje mesa kao metode konzerviranja imaju brojne prednosti u očuvanju svojstava kako mesa tako i proizvoda od mesa. Kakvoća na taj način konzerviranog mesa prvenstveno ovisi o brzini i temperaturi postupka hlađenja i zamrzavanja, te o veličini kristala leda koji nastaju tijekom zamrzavanja, njihovom položaju i veličini. Higijenska kakvoća ohlađenog i zamrznutog mesa ovisi o mikroflori sirovine, ali i o načinu i vremenu pohrane, načinu prijevoza i pravilnom čuvanju mesa u velikoprodajnim i maloprodajnim centrima.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Željka Cvrtila (mentor)

Avatar Url Vesna Dobranić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Landeka, Zvonimir
Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa, 2020., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
Landeka, Z. (2020) 'Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa', diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Landeka, Zvonimir}, year = {2020}, pages = {25}, keywords = {meso, temperatura, zamrzavanje, mikroflora}, title = {U\v{c}inci hla\djenja i zamrzavanja na kakvo\'{c}u i mikrofloru mesa}, keyword = {meso, temperatura, zamrzavanje, mikroflora}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Landeka, Zvonimir}, year = {2020}, pages = {25}, keywords = {meat, temperature, microflora}, title = {Cooling and freezing effects on quality and microflora of the meat}, keyword = {meat, temperature, microflora}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font