Pregled bibliografske jedinice broj: 1143169
Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa
Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa, 2020., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1143169 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i
mikrofloru mesa
(Cooling and freezing effects on quality and
microflora of the meat)
Autori
Landeka, Zvonimir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
29.09
Godina
2020
Stranica
25
Mentor
Dobranić, Vesna ; Cvrtila, Željka
Ključne riječi
meso, temperatura, zamrzavanje, mikroflora
(meat, temperature, microflora)
Sažetak
Hlađenje i zamrzavanje mesa kao metode konzerviranja imaju brojne prednosti u očuvanju svojstava kako mesa tako i proizvoda od mesa. Kakvoća na taj način konzerviranog mesa prvenstveno ovisi o brzini i temperaturi postupka hlađenja i zamrzavanja, te o veličini kristala leda koji nastaju tijekom zamrzavanja, njihovom položaju i veličini. Higijenska kakvoća ohlađenog i zamrznutog mesa ovisi o mikroflori sirovine, ali i o načinu i vremenu pohrane, načinu prijevoza i pravilnom čuvanju mesa u velikoprodajnim i maloprodajnim centrima.
Izvorni jezik
Hrvatski