Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1135919

Vrhnje-delikatesa za svaki dan


Dolenčić Špehar, Iva
Vrhnje-delikatesa za svaki dan, 2021. (popularni rad).


CROSBI ID: 1135919 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Vrhnje-delikatesa za svaki dan
(Cream-delicacy for every day)

Autori
Dolenčić Špehar, Iva

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2021

Ključne riječi
vrhnje, kiselo vrhnje, mljekarska kultura
(cream, sour cream, dairy culture)

Sažetak
Vrhnje je emulzija mliječne masti i obranog mlijeka, izdvaja se postupkom separacije pri čemu udjel mliječne masti mora biti viši od 10%. Prema Codex Standardu, proizvodnja vrhnja uključuje postupke kojim se vrhnje podvrgava odgovarajućim tretmanima radi dobivanja proizvoda karakterističnih svojstava. U tom smislu razlikujemo: tekuće vrhnje, vrhnje za tučenje, vrhnje pakirano pod pritiskom, tučeno vrhnje-šlag, fermentirano te zakiseljeno vrhnje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Iva Dolenčić Špehar (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dolenčić Špehar, Iva
Vrhnje-delikatesa za svaki dan, 2021. (popularni rad).
Dolenčić Špehar, I. (2021) Vrhnje-delikatesa za svaki dan.. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Dolen\v{c}i\'{c} \v{S}pehar, Iva}, year = {2021}, keywords = {vrhnje, kiselo vrhnje, mljekarska kultura}, title = {Vrhnje-delikatesa za svaki dan}, keyword = {vrhnje, kiselo vrhnje, mljekarska kultura} }
@unknown{unknown, author = {Dolen\v{c}i\'{c} \v{S}pehar, Iva}, year = {2021}, keywords = {cream, sour cream, dairy culture}, title = {Cream-delicacy for every day}, keyword = {cream, sour cream, dairy culture} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font