Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 113542

Primjena DSC u analizi kakao-proizvoda


Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Kovačević, Dragan; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav
Primjena DSC u analizi kakao-proizvoda // 11. savjetovanje inženjera konditorske industrije Hrvatske : knjiga sažetaka
Zadar, Hrvatska, 2003. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 113542 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena DSC u analizi kakao-proizvoda
(Application of DSC in analysis of cocoa products)

Autori
Šubarić, Drago ; Piližota, Vlasta ; Kovačević, Dragan ; Babić, Jurislav ; Miličević, Borislav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
11. savjetovanje inženjera konditorske industrije Hrvatske : knjiga sažetaka / - , 2003

Skup
Savjetovanje inženjera konditorske industrije Hrvatske (11 ; 2003)

Mjesto i datum
Zadar, Hrvatska, 21.05.2003. - 24.05.2003

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
DSC; čokoladni proizvodi; masne frakcije
(DSC; chocolate products; fat fractions)

Sažetak
Cilj ovoga rada je bio primjenom DSC utvrditi vezu između pojave migracije masti u punjenim čokoladnim proizvodima (punjena čokolada ; punjenje lješnjak i kava) i pojave "cvjetanja masti". U tu svrhu provedena je analiza čokoladne čahure (vanjska i unutarnja površina čokoladne čahure svježe i skladištene čokolade), masti na površini čokolade i punjenja (svježe i punjenje iz skladištene čokolade). U svrhu ubrzanja "cvjetanja masti" uzorci su čuvani 12 sati pri 20 °C te potom 12 sati pri 28 °C, tijekom 10 dana, a kasnije pri sobnoj temperaturi (do 10 mjeseci). Rezultati istraživanja su pokazali da u ispitivanim dijelovima čokoladne čahure i punjenja tijekom skladištenja dolazi do određenih promjena u sastavu masnih faza, odnosno da se na površini čokolade nalaze masne frakcije zastupljene u čokoladi i punjenju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113008
0113001

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Kovačević, Dragan; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav
Primjena DSC u analizi kakao-proizvoda // 11. savjetovanje inženjera konditorske industrije Hrvatske : knjiga sažetaka
Zadar, Hrvatska, 2003. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Šubarić, D., Piližota, V., Kovačević, D., Babić, J. & Miličević, B. (2003) Primjena DSC u analizi kakao-proizvoda. U: 11. savjetovanje inženjera konditorske industrije Hrvatske : knjiga sažetaka.
@article{article, author = {\v{S}ubari\'{c}, Drago and Pili\v{z}ota, Vlasta and Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan and Babi\'{c}, Jurislav and Mili\v{c}evi\'{c}, Borislav}, year = {2003}, keywords = {DSC, \v{c}okoladni proizvodi, masne frakcije}, title = {Primjena DSC u analizi kakao-proizvoda}, keyword = {DSC, \v{c}okoladni proizvodi, masne frakcije}, publisherplace = {Zadar, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{S}ubari\'{c}, Drago and Pili\v{z}ota, Vlasta and Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan and Babi\'{c}, Jurislav and Mili\v{c}evi\'{c}, Borislav}, year = {2003}, keywords = {DSC, chocolate products, fat fractions}, title = {Application of DSC in analysis of cocoa products}, keyword = {DSC, chocolate products, fat fractions}, publisherplace = {Zadar, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font