Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 113505

Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe


Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Nemet, Ivana; Mastanjević, Krešimir
Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe // Sažeci = Abstracts / XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Zagreb, 16.-19. veljače 2003. / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2003. str. 194-194 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 113505 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe
(Determination of thermophysical properties of meat and fish)

Autori
Kovačević, Dragan ; Kordić, Jasna ; Nemet, Ivana ; Mastanjević, Krešimir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Sažeci = Abstracts / XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Zagreb, 16.-19. veljače 2003. / Zrnčević, Stanka - Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2003, 194-194

Skup
XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 16.02.2003. - 19.02.2003

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
termofizikalna svojstva; meso; riba
(thermophysical properties; meat; fish)

Sažetak
U ovom radu pomoću kvantitativne diferencijalne termičke analize (DTA) i diferencijalne motridbene kalorimetrije (DSC) određene su početne temperature zamrzavanja Ti i prividne entalpije (H) različitih uzoraka mesa i ribe (piletina, govedina, ovčetina, puretina, svinjetina, surimi i srdela). Za određivanje (H) pomoću DTA korišten je model entalpije koji se temelji na primjeni ortogonalne kolokacije za numeričku aproksimaciju parcijalne diferencijalne jednadžbe prijenosa topline.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113008

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Dragan Kovačević (autor)

Avatar Url Jasna Kordić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Nemet, Ivana; Mastanjević, Krešimir
Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe // Sažeci = Abstracts / XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Zagreb, 16.-19. veljače 2003. / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2003. str. 194-194 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Kovačević, D., Kordić, J., Nemet, I. & Mastanjević, K. (2003) Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe. U: Zrnčević, S. (ur.)Sažeci = Abstracts / XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Zagreb, 16.-19. veljače 2003..
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan and Kordi\'{c}, Jasna and Nemet, Ivana and Mastanjevi\'{c}, Kre\v{s}imir}, editor = {Zrn\v{c}evi\'{c}, S.}, year = {2003}, pages = {194-194}, keywords = {termofizikalna svojstva, meso, riba}, title = {Odre\djivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe}, keyword = {termofizikalna svojstva, meso, riba}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa (HDKI)}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan and Kordi\'{c}, Jasna and Nemet, Ivana and Mastanjevi\'{c}, Kre\v{s}imir}, editor = {Zrn\v{c}evi\'{c}, S.}, year = {2003}, pages = {194-194}, keywords = {thermophysical properties, meat, fish}, title = {Determination of thermophysical properties of meat and fish}, keyword = {thermophysical properties, meat, fish}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa (HDKI)}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font