Pregled bibliografske jedinice broj: 113505
Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe
Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe // Sažeci = Abstracts / XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Zagreb, 16.-19. veljače 2003. / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2003. str. 194-194 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 113505 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe
(Determination of thermophysical properties of meat and fish)
Autori
Kovačević, Dragan ; Kordić, Jasna ; Nemet, Ivana ; Mastanjević, Krešimir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Sažeci = Abstracts / XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Zagreb, 16.-19. veljače 2003.
/ Zrnčević, Stanka - Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2003, 194-194
Skup
XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 16.02.2003. - 19.02.2003
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
termofizikalna svojstva; meso; riba
(thermophysical properties; meat; fish)
Sažetak
U ovom radu pomoću kvantitativne diferencijalne termičke analize (DTA) i diferencijalne motridbene kalorimetrije (DSC) određene su početne temperature zamrzavanja Ti i prividne entalpije (H) različitih uzoraka mesa i ribe (piletina, govedina, ovčetina, puretina, svinjetina, surimi i srdela). Za određivanje (H) pomoću DTA korišten je model entalpije koji se temelji na primjeni ortogonalne kolokacije za numeričku aproksimaciju parcijalne diferencijalne jednadžbe prijenosa topline.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija