Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1130068

PERCEPCIJA I STAV STUDENATA ZDRAVSTVENOG VELEUČILIŠTA O PROBLEMATICI OTPADA OD HRANE


Kalambura, Sanja; Jovičić, Nives; Radovčić, Josipa
PERCEPCIJA I STAV STUDENATA ZDRAVSTVENOG VELEUČILIŠTA O PROBLEMATICI OTPADA OD HRANE // PROCEEDINGS BOOK OF THE 2nd INTERNATIONAL CONFERENCE THE HOLISTIC APPROACH TO ENVIRONMENT / Anita Štrkalj, Zoran Glavaš (ur.).
Sisak: Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okolišu, 2021. str. 253-259 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)


CROSBI ID: 1130068 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PERCEPCIJA I STAV STUDENATA ZDRAVSTVENOG VELEUČILIŠTA O PROBLEMATICI OTPADA OD HRANE
(STUDENT PERCEPTION AND ATTITUDE TOWARDS PROBLEMS AND HABITS ABOUT FOOD WASTE - UNIVERSITY OF APPLIED HEALTH SCIENCE)

Autori
Kalambura, Sanja ; Jovičić, Nives ; Radovčić, Josipa

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo

Izvornik
PROCEEDINGS BOOK OF THE 2nd INTERNATIONAL CONFERENCE THE HOLISTIC APPROACH TO ENVIRONMENT / Anita Štrkalj, Zoran Glavaš - Sisak : Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okolišu, 2021, 253-259

Skup
2nd International Conference "The Holistic Approach to Environment"

Mjesto i datum
Online, 28.05.2021

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
otpad od hrane, ekosustavi, recikliranje, navike, spoznaje
(food waste, eco system, recycling, habits, knowledge)

Sažetak
Neupitna je činjenica da rast ljudske populacije dovodi do porasta potrošnje, a time i posljedično stvaranju otpada. No postoje vrste otpada čije se nastajanje vrlo lako može spriječiti. Takva vrsta otpada je upravo otpad od hrane. Za potrebe rada provedeno je anketno istraživanje na uzorku ispitanika – studenta Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu te je analizom dobivenih odgovora utvrđeno nekoliko bitnih činjenica i doneseno nekoliko zaključaka. Većina ispitanika upoznata je s pojmom otpada od hrane i općenito otpadom te terminom gospodarenja otpadom. Prema dobivenim odgovorima većina ispitanika nastoji spriječiti gomilanje otpada u vlastitom domaćinstvu (oko 60 %) te je najveći udio otpada u kućanstvu ispitanika upravo onaj otpad od viška pripremljene hrane (oko 46 %). Brine činjenica da 20 % ispitanika nema stav o tome treba li unaprijediti sustav zbrinjavanja otpada, dok 30 % njih smatra da je bacanje hrane nebitno. Na kraju istraživanja velika većina ne pokazuje pretjerano velik interes za rješavanje problema koji su vezani za otpad.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Temeljne tehničke znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište Velika Gorica

Profili:

Avatar Url Sanja Kalambura (autor)

Avatar Url Nives Jovičić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kalambura, Sanja; Jovičić, Nives; Radovčić, Josipa
PERCEPCIJA I STAV STUDENATA ZDRAVSTVENOG VELEUČILIŠTA O PROBLEMATICI OTPADA OD HRANE // PROCEEDINGS BOOK OF THE 2nd INTERNATIONAL CONFERENCE THE HOLISTIC APPROACH TO ENVIRONMENT / Anita Štrkalj, Zoran Glavaš (ur.).
Sisak: Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okolišu, 2021. str. 253-259 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
Kalambura, S., Jovičić, N. & Radovčić, J. (2021) PERCEPCIJA I STAV STUDENATA ZDRAVSTVENOG VELEUČILIŠTA O PROBLEMATICI OTPADA OD HRANE. U: Anita Štrkalj, Z. (ur.)PROCEEDINGS BOOK OF THE 2nd INTERNATIONAL CONFERENCE THE HOLISTIC APPROACH TO ENVIRONMENT.
@article{article, author = {Kalambura, Sanja and Jovi\v{c}i\'{c}, Nives and Radov\v{c}i\'{c}, Josipa}, editor = {Anita \v{S}trkalj, Z.}, year = {2021}, pages = {253-259}, keywords = {otpad od hrane, ekosustavi, recikliranje, navike, spoznaje}, title = {PERCEPCIJA I STAV STUDENATA ZDRAVSTVENOG VELEU\v{C}ILI\v{S}TA O PROBLEMATICI OTPADA OD HRANE}, keyword = {otpad od hrane, ekosustavi, recikliranje, navike, spoznaje}, publisher = {Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okoli\v{s}u}, publisherplace = {online} }
@article{article, author = {Kalambura, Sanja and Jovi\v{c}i\'{c}, Nives and Radov\v{c}i\'{c}, Josipa}, editor = {Anita \v{S}trkalj, Z.}, year = {2021}, pages = {253-259}, keywords = {food waste, eco system, recycling, habits, knowledge}, title = {STUDENT PERCEPTION AND ATTITUDE TOWARDS PROBLEMS AND HABITS ABOUT FOOD WASTE - UNIVERSITY OF APPLIED HEALTH SCIENCE}, keyword = {food waste, eco system, recycling, habits, knowledge}, publisher = {Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okoli\v{s}u}, publisherplace = {online} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font