Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 112710

Production and quality of Šuica cheese


Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Antunac, Neven; Lukač Havranek, Jasmina
Production and quality of Šuica cheese // Mljekarstvo, 50 (2000), 4; 271-277 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 112710 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Production and quality of Šuica cheese

Autori
Mioč, Boro ; Pavić, Vesna ; Antunac, Neven ; Lukač Havranek, Jasmina

Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 50 (2000), 4; 271-277

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Production; quality; cheese

Sažetak
Šuički sir pripada skupini mekih, bijelih, punomasnih sireva proizvedenih od ovčjeg mlijeka, ili mješavine ovčjeg i kravljeg mlijeka. Analizirano je ukupno 50 uzoraka sira, proizvedenih od ovčjeg mlijeka, uzetih iz 10 obiteljskih gospodarstava. Izvršene su analize kemijskog sastava sira (količina vode suhe tvari, masti, proteina, NaCl, pepela, kalcija i fosfora) i pH vrijednosti. Izvršeno je i senzorsko ocjenjivanje svih uzoraka sira. Rezultati pokazuju da Šuički sir u prosjeku sadrži 49.18 % vode, 50.82% suhe tvari %, 26.35 % masti, 16.28 % proteina, 3.62% NaCl, 4.57 % pepela, 0.55% Ca i 0.18% P.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Neven Antunac (autor)

Avatar Url Vesna Pavić (autor)

Avatar Url Boro Mioč (autor)

Avatar Url Jasmina Havranek (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Antunac, Neven; Lukač Havranek, Jasmina
Production and quality of Šuica cheese // Mljekarstvo, 50 (2000), 4; 271-277 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Mioč, B., Pavić, V., Antunac, N. & Lukač Havranek, J. (2000) Production and quality of Šuica cheese. Mljekarstvo, 50 (4), 271-277.
@article{article, author = {Mio\v{c}, Boro and Pavi\'{c}, Vesna and Antunac, Neven and Luka\v{c} Havranek, Jasmina}, year = {2000}, pages = {271-277}, keywords = {Production, quality, cheese}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {50}, number = {4}, issn = {0026-704X}, title = {Production and quality of \v{S}uica cheese}, keyword = {Production, quality, cheese} }
@article{article, author = {Mio\v{c}, Boro and Pavi\'{c}, Vesna and Antunac, Neven and Luka\v{c} Havranek, Jasmina}, year = {2000}, pages = {271-277}, keywords = {Production, quality, cheese}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {50}, number = {4}, issn = {0026-704X}, title = {Production and quality of \v{S}uica cheese}, keyword = {Production, quality, cheese} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font