Pregled bibliografske jedinice broj: 1126656
Varaždinsko bučino ulje
Varaždinsko bučino ulje. Varaždin: ADIPA - Društvo za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske, 2020 (monografija)
CROSBI ID: 1126656 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Varaždinsko bučino ulje
(Varaždin pumpkin seed oil)
Autori
Ozimec, Roman ; Vincek, Dragutin ; Balbino, Sandra ; Hostić, Davor ; Bogović, Mara ; Crleni, Damir ; Goričanec, Ivan
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, ostalo
Izdavač
ADIPA - Društvo za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske
Grad
Varaždin
Godina
2020
Stranica
207
ISBN
978-953-58213-3-5
Ključne riječi
Varaždinsko bučino ulje, Varaždinska županija
(Varaždin pumpkin seed oil, Varaždin county)
Sažetak
Koje su sve zdravstvene blagodati Varaždinskog bučinog ulja? Da li jest i u kojoj mjeri bučino ulje prirodni antioksidans? Koje izazove treba savladati/prevladati ako želimo postići vrhunsku kvalitetu Varaždinskog bučinoga ulja? Mislite da povijest proizvodnje Varaždinskog bučinog ulja nije zanimljiva? Ili ste se možda zapitali koje namirnice mogu na bazi buče i bučinog ulja brzo i lako zamijeniti industrijske prehrambene proizvode?! Monografija Varaždinsko bučino ulje ne samo da objedinjuje sve poznate podatke o ovom našem izvornom poljoprivrednom i prehrambenom proizvodu, već ističe ovaj proizvod kao simbol Varaždinštine. Navodi povijesnu važnost uzgoja i nastanak izvornih specijaliteta te u konačnici daje smjernice za očuvanje proizvoda, ideje za obnovu i unaprjeđenje proizvodnje u okviru zelenog poduzetništva, uspostavljanje robne marke na razini EU te obnovu izvornih, tradicijskih i ekoloških proizvoda hrvatske poljoprivrede.
Izvorni jezik
Hrvatski, engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA