Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1123209

Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom slađenja na topljivost proteina pšenice


Gagula, Goran
Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom slađenja na topljivost proteina pšenice, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1123209 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom slađenja na topljivost proteina pšenice
(Study on influence of process parameters during malting on protein solubility)

Autori
Gagula, Goran

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
23.09

Godina
2010

Stranica
53

Mentor
Krstanović, Vinko

Ključne riječi
pšenični slad ; topljivi N ; odnos TP/SP ; postupci mikroslađenja ;
(wheat malt ; soluble N ; TP/SP ratio ; micromalting procedures ;)

Sažetak
U radu je ispitivan utjecaj postuka slađenja pri proizvodnji svijetlog pšeničnog slada na udio topljivog N u sladu, odnos ukupnog N i topljivog N (Kolbachov indeks). Ispitivani su uzorci osam domaćih pšenica kvalitativne grupe B (krušarice) koje karakterizira povišen udio ukupnog N u zrnu. Uzorci su uzimani tijekom dvije sezone (2008 i 2009). Provedeno je pet postupaka slađenja i to: (A) standardni postupak (kontrola) ; (B) restriktivni postupak s jakim porastom temperature tijekom klijanja ; (C) intenzivni postupak s jakim padom temperatura tijekom klijanja ; (D) umjereno intenzivni postupak s blagim padom temperatura tijekom klijanja ; (E) umjereno restriktivni postupak s blagim porastom temperatura tijekom klijanja. Rezultati pokazuju da umjereno restriktivni postupak slađenja (E) daje najbolje rezultate kako za topljivi N u sladovini tako i za odnos ukupnog N i topljivog N (Kolbachov indeks).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Goran Gagula (autor)

Avatar Url Vinko Krstanović (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Gagula, Goran
Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom slađenja na topljivost proteina pšenice, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Gagula, G. (2010) 'Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom slađenja na topljivost proteina pšenice', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gagula, Goran}, year = {2010}, pages = {53}, keywords = {p\v{s}eni\v{c}ni slad, topljivi N, odnos TP/SP, postupci mikrosla\djenja, }, title = {Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom sla\djenja na topljivost proteina p\v{s}enice}, keyword = {p\v{s}eni\v{c}ni slad, topljivi N, odnos TP/SP, postupci mikrosla\djenja, }, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gagula, Goran}, year = {2010}, pages = {53}, keywords = {wheat malt, soluble N, TP/SP ratio, micromalting procedures, }, title = {Study on influence of process parameters during malting on protein solubility}, keyword = {wheat malt, soluble N, TP/SP ratio, micromalting procedures, }, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font