Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1119072

Određivanje broja padanja mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Bosut i Favorit


Kamenjaš, Mateja
Određivanje broja padanja mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Bosut i Favorit, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1119072 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje broja padanja mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Bosut i Favorit
(Falling Number Determination of Mixtures of Wheat Flour with Barley Flour Made from Bosut and Favorit Barley Varieties)

Autori
Kamenjaš, Mateja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2019

Stranica
23

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Ključne riječi
pšenično brašno ; BC Bosut ; BC Favorit ; ječmeno brašno ; broj padanja
(wheat flour ; BC Bosut ; BC Favorit ; barley flour ; falling number)

Sažetak
Ječam je žitarica iz porodice trava (Poaceae) koja se može koristiti u proizvodnji pekarskih proizvoda i ovakvi proizvodi imaju poboljšana nutritivna svojstva i prihvatljive senzorske karakteristike. Cilj rada bio je istražiti utjecaj zamjene dijela pšeničnog brašna (0, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 i 100 %) ječmenim brašnom na broj padanja po Hagberg- Pertenu. Korišteno je standardno pšenično brašno T-550 i ječmeno brašno dvije sorte ječma BC instituta: Bosut i Favorit. Cijelo zrno obje sorte ječma usitnjeno je na laboratorijskom mlinu. Udio vlage i mineralnih tvari pšeničnog i ječmenih brašna određen je standardnom metodom. Na osnovi rezultata istraživanja provedenih u ovom radu može se zaključiti da udio ječmenog brašna ima statistički značajan utjecaj na broj padanja po Hagberg-Pertenu. Povećanje udjela ječmenog brašna obje ispitivane sorte ječma rezultiralo je povećanjem broja padanja smjese pšeničnog i ječmenog brašna.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
undefined
HRZZ-IP-2018-01-1227 - Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije (POPI-WinCEco) (Bucić-Kojić, Ana, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daliborka Koceva Komlenić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Kamenjaš, Mateja
Određivanje broja padanja mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Bosut i Favorit, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Kamenjaš, M. (2019) 'Određivanje broja padanja mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Bosut i Favorit', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kamenja\v{s}, Mateja}, year = {2019}, pages = {23}, keywords = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, BC Bosut, BC Favorit, je\v{c}meno bra\v{s}no, broj padanja}, title = {Odre\djivanje broja padanja mje\v{s}avina p\v{s}eni\v{c}nog bra\v{s}na s je\v{c}menim bra\v{s}nima sorti je\v{c}ma Bosut i Favorit}, keyword = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, BC Bosut, BC Favorit, je\v{c}meno bra\v{s}no, broj padanja}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kamenja\v{s}, Mateja}, year = {2019}, pages = {23}, keywords = {wheat flour, BC Bosut, BC Favorit, barley flour, falling number}, title = {Falling Number Determination of Mixtures of Wheat Flour with Barley Flour Made from Bosut and Favorit Barley Varieties}, keyword = {wheat flour, BC Bosut, BC Favorit, barley flour, falling number}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font