Pregled bibliografske jedinice broj: 111193
Skladišna održivost brokule (Brassica oleraceae var. Italica) u rashladnom ambijentu
Skladišna održivost brokule (Brassica oleraceae var. Italica) u rashladnom ambijentu, 2000., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111193 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Skladišna održivost brokule (Brassica oleraceae var. Italica) u rashladnom ambijentu
(Storage of broccoli (Brassica oleraceae var. Italica) in chilly atmosphere)
Autori
Horvat, Iva
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
25.09
Godina
2000
Stranica
33
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
skladištenje; brokula; rashladni ambijent
(storage; broccoli; cilly atmosphere)
Sažetak
Brokula kao značajna povrtna kultura zauzima posebno mjesto u prehrani. Skladišna održivost u odnosu na druge povrtne vrste iz porodice Brassicacerae je vrlo mala, a intenzitet disanja je mnogo veći, posebice pri višim temperaturama. Produženje uporabne vrijednosti cvata brokule moguće je smanjenjem skladišne temperature, tj. čuvanjem u rashladnom prostoru. Cilj ovog rada bio je na temelju gubitaka mase cvata brokule, te narušavanja senzoričkih karakteristika kakvoće tijekom četrnaestodnevnog istraživanja utvrditi parametre skladišne održivosti brokule neophodne za kvalitetno očuvanje njenih hranidbenih vrijednosti.
Izvorni jezik
Hrvatski