Pregled bibliografske jedinice broj: 1108907
Proizvodnja vina od aronije
Proizvodnja vina od aronije, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1108907 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja vina od aronije
(Production of Chokeberry Wines)
Autori
Keresturi, Sandi
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
30.09
Godina
2020
Stranica
34
Mentor
Pichler, Anita
Ključne riječi
aronija ; vino ; industrijska proizvodnja
(chokeberry ; wine ; industrial production)
Sažetak
Aronija pripada skupini jagodičastog voća koja je zbog svojih nutritivnih vrijednosti sve češće zastupljena u ljudskoj prehrani, ali i u industriji. Zbog svoga kiselkasto trpnog okusa, aroniju nije moguće izravno konzumirati, pa se u industriji prerađuje i pojavljuje u prerađenim oblicima poput soka, džema, mješavina za čaj i alkoholnih pića (rakija, likera, vina). Zbog različitih zahtjeva tržišta, aronija se prerađuje i u vino. Voćna se vina, u suvremenoj industriji, proizvode u sve većim količinama, a nerijetko i domaći vinari posežu za proizvodnjom istih. U radu će biti predstavljena proizvodnja vina od aronije koja bi trebala rezultirati dobivanjem kvalitetnog aromatičnog voćnog vina koje će biti konkurentno na tržištu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija