Pregled bibliografske jedinice broj: 1086892
Moulds on food and feed - danger and benefits
Moulds on food and feed - danger and benefits, 2020. (popularni rad).
CROSBI ID: 1086892 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Moulds on food and feed - danger and benefits
Autori
Zadravec, Manuela
Izvornik
Https://www.internationalmicroorganismday.org/blog/international-microorganism-day-2020
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2020
Ključne riječi
plijesni, opasnosti, dobrobit
(moulds, danger, benefits)
Sažetak
Plijesni na hrani mogu biti nepoželjne zbog toga što harni daju nepoželjan izgled, okus i miris, a pored toga mogu kontaminirati hranu mikotoksinima. Neke vrste Penicillium vrsta koriste se u prozvodnji sireva i suhomesnatih proizvoda.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)
Napomena
Rad je prezentiran u sklopu on line obilježavanja Međunarodnog dana mikroorganizama
POVEZANOST RADA
Projekti:
IP-2018-01-9017 - Mikotoksini u hrvatskim tradicionalnim mesnim proizvodima: molekularna identifikacija plijesni producenata i procjena izloženosti potrošača (TMPmouldRISK) (Pleadin, Jelka, HRZZ - 2018-01) ( CroRIS)
Ustanove:
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb
Profili:
Manuela Zadravec
(autor)