Pregled bibliografske jedinice broj: 1079856
Kemijski izazovi novog trenda: vina u limnekama
Kemijski izazovi novog trenda: vina u limnekama, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1079856 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijski izazovi novog trenda: vina u limnekama
(Chemical challenges of a new trend: wine in can)
Autori
Mijić, Katarina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
16.09
Godina
2020
Stranica
27
Mentor
Maslov Bandić, Luna
Ključne riječi
vino, limenka, popularno, oksidacija, sumporovodik
(wine, can, popular, oxidation, hydrogen sulfide)
Sažetak
Vina u limenkama su rastući trend među milenijalcima i generacijom Z. Aluminijska limenka je jeftina, lagana za transport, može se reciklirati, dostupna je malim volumenima (od 125 mL do 500 mL). Upravo to je čini vrlo popularnom. Vino u limenkama je sigurno od oksidacije, ali sklono je razvoju reduktivnih mirisa posebice sumporovodika (H2S). U ovom radu prikazan je pregled mogućih mehanizama razvoja reduktivnih mirisa s naglaskom na sumporovodik u vinima u limenkama
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)