Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1078862

Praćenje fizikalnih svojstva jabuke „ZLATNI DELIŠES“ tijekom vremena skladištenja na različitim režimima


Zavadlav, Sandra:Majhen, Lina
Praćenje fizikalnih svojstva jabuke „ZLATNI DELIŠES“ tijekom vremena skladištenja na različitim režimima // Zbornik radova Veleučilište u Šibeniku / Zlatović, Dragan (ur.)., 2019. str. 173-182


CROSBI ID: 1078862 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Praćenje fizikalnih svojstva jabuke „ZLATNI DELIŠES“ tijekom vremena skladištenja na različitim režimima
(Monitoring the physical properties of the "GOLDEN DELICES" apple during storage time in different regimes)

Autori
Zavadlav, Sandra:Majhen, Lina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, ostalo

Knjiga
Zbornik radova Veleučilište u Šibeniku

Urednik/ci
Zlatović, Dragan

Grad
Šibenik

Godina
2019

Raspon stranica
173-182

ISSN
1846-6699

Ključne riječi
jabuka, kontrolirana atmosfera, rok trajanja, ULO hladnjače
(apple, controlled atmosphere, shelf life, ULO refrigerators)

Sažetak
Predmetno istraživanje provodilo se na jabukama sorte „Zlatni Delišes“ koje su bile skladištene u ULO hladnjačama. Referentni uzorak od 100 kg jabuka bio je raspoređen u četiri ULO hladnjače u kojima je bila uspostavljena kontrolirana atmosfera. Svaka hladnjača sadržavala je 20 kg jabuka. Praćeno je dozrijevanje ploda na tri temperature skladištenja 4°C, 8°C i 12°C, dok je temperatura od 20°C bila namijenjena za simulaciju uvjeta skladištenja na trgovinskim policama, relativna vlaga (RH) u hladnjačama održavana je između 75% do 80%, osim u uvjetima skladištenja na 20°C gdje se relativna vlaga održavala između 50% do 60%. Svaki drugi dan, kao uzorak, korišteno je 40 plodova, te se mjerila tvrdoća putem analizatora za teksturu voća i povrća i boja (a*, b* i L).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu

Profili:

Avatar Url Sandra Zavadlav (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zavadlav, Sandra:Majhen, Lina
Praćenje fizikalnih svojstva jabuke „ZLATNI DELIŠES“ tijekom vremena skladištenja na različitim režimima // Zbornik radova Veleučilište u Šibeniku / Zlatović, Dragan (ur.)., 2019. str. 173-182
Zavadlav, Sandra:Majhen, Lina (2019) Praćenje fizikalnih svojstva jabuke „ZLATNI DELIŠES“ tijekom vremena skladištenja na različitim režimima. U: Zlatović, D. (ur.) Zbornik radova Veleučilište u Šibeniku. Šibenik, str. 173-182.
@inbook{inbook, editor = {Zlatovi\'{c}, D.}, year = {2019}, pages = {173-182}, keywords = {jabuka, kontrolirana atmosfera, rok trajanja, ULO hladnja\v{c}e}, issn = {1846-6699}, title = {Pra\'{c}enje fizikalnih svojstva jabuke „ZLATNI DELI\v{S}ES“ tijekom vremena skladi\v{s}tenja na razli\v{c}itim re\v{z}imima}, keyword = {jabuka, kontrolirana atmosfera, rok trajanja, ULO hladnja\v{c}e}, publisherplace = {\v{S}ibenik} }
@inbook{inbook, editor = {Zlatovi\'{c}, D.}, year = {2019}, pages = {173-182}, keywords = {apple, controlled atmosphere, shelf life, ULO refrigerators}, issn = {1846-6699}, title = {Monitoring the physical properties of the "GOLDEN DELICES" apple during storage time in different regimes}, keyword = {apple, controlled atmosphere, shelf life, ULO refrigerators}, publisherplace = {\v{S}ibenik} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font