Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 107781

Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa u "KOKI" Varaždin


Matijaško, Dražen
Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa u "KOKI" Varaždin, 2000., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 107781 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa u "KOKI" Varaždin
(Processing of remains after poultry slaughtering in a closed slaughterhouse in "Koka" Varaždin)

Autori
Matijaško, Dražen

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
21.06

Godina
2000

Stranica
60

Mentor
Vučemilo, Marija

Ključne riječi
kafilerija; destruktor; mesno-perno koštano brašno; preša; tehnička mast; bridovi pare
(slaughterhause; comminutor; meat and feathery bone flour; technical fat; steam adges)

Sažetak
U ovoj radnji je obrađena tema "Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa Koki Varaždin". Ova kafilerija se nalazi u krugu "Kokine" klaonice peradi. Za preradu koriste se samo konfiskati iz vlastite klaonice. Prerada se vrši na mehanički način u destruktorima, u kojima se obavlja sterilizacija i hidroliza sirovine. Konačni proizvod koji se dobije je mesno-perno koštano brašno i tehnička mast. Postupak se odvija uglavnom ovako: sirovina dolazi pumpama cjevovodima direktno u spremnik.Iz spremnika pužnim transporterima ulaze u destruktor koji se puni sa 50%perjem, 40%mekani dio, 10%separat i krv. Punjenje traje 60 minuta. Zatim slijedi prerada sirovine koja traje 6 sati. Nakon toga sirovina ulazi u presu, ondje se odvaja kruta masa i mast. Kruta masa se zatim usitnjava i puni u vreće od 50 kilograma. Cjelokupni proizvod je tretiran sa Sanox antioksidansom za stabilizaciju masti. Poslije prerade uzimaju se uzorci za kemijski i bakteriološki laboratorij . Bridovi pare koje izlaze iz destruktora ulaze u kondenzator i ulaze u kanalizaciju zajedno sa otpadnim vodama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Šumarstvo



POVEZANOST RADA


Projekti:
053066

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marija Vučemilo (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Matijaško, Dražen
Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa u "KOKI" Varaždin, 2000., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
Matijaško, D. (2000) 'Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa u "KOKI" Varaždin', diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Matija\v{s}ko, Dra\v{z}en}, year = {2000}, pages = {60}, keywords = {kafilerija, destruktor, mesno-perno ko\v{s}tano bra\v{s}no, pre\v{s}a, tehni\v{c}ka mast, bridovi pare}, title = {Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa u and \#34;KOKI and \#34; Vara\v{z}din}, keyword = {kafilerija, destruktor, mesno-perno ko\v{s}tano bra\v{s}no, pre\v{s}a, tehni\v{c}ka mast, bridovi pare}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Matija\v{s}ko, Dra\v{z}en}, year = {2000}, pages = {60}, keywords = {slaughterhause, comminutor, meat and feathery bone flour, technical fat, steam adges}, title = {Processing of remains after poultry slaughtering in a closed slaughterhouse in and \#34;Koka and \#34; Vara\v{z}din}, keyword = {slaughterhause, comminutor, meat and feathery bone flour, technical fat, steam adges}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font