Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1072600

Razvoj čokolade s jakim alkoholnim punjenjem


Trgovac, Mirela
Razvoj čokolade s jakim alkoholnim punjenjem, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1072600 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Razvoj čokolade s jakim alkoholnim punjenjem
(Development of Chocolate with a Strong Alcoholic Filling)

Autori
Trgovac, Mirela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
17.07

Godina
2020

Stranica
68

Mentor
Ačkar, Đurđica ; Miličević, Borislav

Neposredni voditelj
Barišić, Veronika

Ključne riječi
punjena čokolada ; alkohol ; kakaova ljuska ; guar guma
(filled chocolate ; alcohol ; cocoa shell ; guar gum)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je razviti novi proizvod - tamnu čokoladu s jakim alkoholnim punjenjem na bazi pića Jägermeister®. Za izradu punjenja su korišteni guar guma i kakaova ljuska. Ukupno su proizvedene četiri čokolade, od kojih su dvije s dodatkom arome gorkog biljnog likera. Za proizvodnju čokoladne mase korišten je kuglični mlin, a utjecaj sastojaka punjenja na stabilnost punjene čokolade određen je mjerenjem boje i sjaja. Iz rezultata se može zaključiti da su čokolade kod kojih je za izradu korištena kakaova ljuska bile stabilnije od čokolada za čiju je izradu korištena guar guma. Senzorsko ocjenjivanje punjenih čokolada proveo je trenirani senzorski panel koji se sastojao od 5 ocjenjivača. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sa skalom od 20 ponderiranih bodova. Senzorski su najbolje ocijenjene tamne čokolade koje su u sastavu punjenja sadržavale kakaovu ljusku. U radu je predloženo rješenje za ambalažu te je provedena online anketa kako bi se ispitala sklonost potrošača za novi proizvod. Prema rezultatima ankete može se zaključiti kako bi proizvodnja ove čokolade bila poželjna.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-UIP-2017-05-8709 - Primjena kakaove ljuske u proizvodnji čokolade i srodnih proizvoda (COCOCHOCO) (Ačkar, Đurđica, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Trgovac, Mirela
Razvoj čokolade s jakim alkoholnim punjenjem, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Trgovac, M. (2020) 'Razvoj čokolade s jakim alkoholnim punjenjem', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Trgovac, Mirela}, year = {2020}, pages = {68}, keywords = {punjena \v{c}okolada, alkohol, kakaova ljuska, guar guma}, title = {Razvoj \v{c}okolade s jakim alkoholnim punjenjem}, keyword = {punjena \v{c}okolada, alkohol, kakaova ljuska, guar guma}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Trgovac, Mirela}, year = {2020}, pages = {68}, keywords = {filled chocolate, alcohol, cocoa shell, guar gum}, title = {Development of Chocolate with a Strong Alcoholic Filling}, keyword = {filled chocolate, alcohol, cocoa shell, guar gum}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font