Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1072404

Sastojci iz hrane i dodataka prehrani koji utiču na koagulaciju krvi


Divković, Anja; Jašić, Midhat; Vitali Čepo, Dubravka; Tursunović, Samir; Azabagić, Almir
Sastojci iz hrane i dodataka prehrani koji utiču na koagulaciju krvi // WITH FOOD TO HEALTH, Book of abstract and papers of 8th International symposium / Šubarić, D ; Jašić, M. (ur.).
Osijek: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. str. 18-19 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo)


CROSBI ID: 1072404 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sastojci iz hrane i dodataka prehrani koji utiču na koagulaciju krvi
(Food ingreadients that can alter blood coagulation)

Autori
Divković, Anja ; Jašić, Midhat ; Vitali Čepo, Dubravka ; Tursunović, Samir ; Azabagić, Almir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, ostalo

Izvornik
WITH FOOD TO HEALTH, Book of abstract and papers of 8th International symposium / Šubarić, D ; Jašić, M. - Osijek : Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015, 18-19

Skup
WITH FOOD TO HEALTH, 8th International symposium

Mjesto i datum
Tuzla, Bosna i Hercegovina, 15.10.2015. - 17.10.2015

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
hemostaza, sastojci hrane, dodaci prehrani
(homeostasis, food ingredients, dietary supplements)

Sažetak
Hemostaza je jedan od najznačajnijih sistema za održavanje homeostaze ljudskog organizma i ima značajnu ulogu da održi tečno stanje krvi u cirkulaciji i zaustavljanju krvarenja poslije povrede krvnog suda. U organizmu postoji stalna ravnoteža faktora koji podstiču aktivaciju hemostaze i faktora koji inhibiraju i kontroliraju hemostazu. Pojačana inhibicija hemostaze može dovesti do krvarenja kao što i aktivacija hemostaze može dovesti do pojave tromboze unutar krvnog suda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Farmacija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Dubravka Vitali Čepo (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Divković, Anja; Jašić, Midhat; Vitali Čepo, Dubravka; Tursunović, Samir; Azabagić, Almir
Sastojci iz hrane i dodataka prehrani koji utiču na koagulaciju krvi // WITH FOOD TO HEALTH, Book of abstract and papers of 8th International symposium / Šubarić, D ; Jašić, M. (ur.).
Osijek: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. str. 18-19 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo)
Divković, A., Jašić, M., Vitali Čepo, D., Tursunović, S. & Azabagić, A. (2015) Sastojci iz hrane i dodataka prehrani koji utiču na koagulaciju krvi. U: Šubarić, D. & Jašić, M. (ur.)WITH FOOD TO HEALTH, Book of abstract and papers of 8th International symposium.
@article{article, author = {Divkovi\'{c}, Anja and Ja\v{s}i\'{c}, Midhat and Vitali \v{C}epo, Dubravka and Tursunovi\'{c}, Samir and Azabagi\'{c}, Almir}, year = {2015}, pages = {18-19}, keywords = {hemostaza, sastojci hrane, dodaci prehrani}, title = {Sastojci iz hrane i dodataka prehrani koji uti\v{c}u na koagulaciju krvi}, keyword = {hemostaza, sastojci hrane, dodaci prehrani}, publisher = {Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli}, publisherplace = {Tuzla, Bosna i Hercegovina} }
@article{article, author = {Divkovi\'{c}, Anja and Ja\v{s}i\'{c}, Midhat and Vitali \v{C}epo, Dubravka and Tursunovi\'{c}, Samir and Azabagi\'{c}, Almir}, year = {2015}, pages = {18-19}, keywords = {homeostasis, food ingredients, dietary supplements}, title = {Food ingreadients that can alter blood coagulation}, keyword = {homeostasis, food ingredients, dietary supplements}, publisher = {Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli}, publisherplace = {Tuzla, Bosna i Hercegovina} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font