Pregled bibliografske jedinice broj: 1071749
„Mlijeko i mliječni proizvodi“
„Mlijeko i mliječni proizvodi“
Knin: Veleučilište Marko Marulić u Kninu, 2019
CROSBI ID: 1071749 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
„Mlijeko i mliječni proizvodi“
("Milk and dairy products")
Autori
Vrdoljak, Marija
Vrsta obrazovnog materijala
Skripta (visokoškolsko obrazovanje)
Izdavač
Veleučilište Marko Marulić u Kninu
Grad
Knin
Godina
2019
Stranica
84
ISBN
978-953-7504-16-8
Ključne riječi
mlijeko, fermentirana mlijeka, sir
(milk, fermented milk, cheese)
Sažetak
Predmetno djelo obrađuje materiju iz područja mužnje, sastava mlijeka, mikrobiološke kvalitete mlijeka te postupaka mehaničke i toplinske obrade mlijeka. Nadalje, u skripti je opisana tehnologija proizvodnje i vrste fermentiranih mlijeka, vrhnja, maslaca i sira. Djelo je podijeljeno na 10 poglavlja
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija