Pregled bibliografske jedinice broj: 1070501
Utjecaj omamljivanja i iskrvarenja na kvalitetu mesa ribe
Utjecaj omamljivanja i iskrvarenja na kvalitetu mesa ribe // IV. znanstveno-stručni skup o autohtonim vrstama krša
Otočac, Hrvatska, 2007. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 1070501 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj omamljivanja i iskrvarenja na kvalitetu mesa ribe
(Effects of electrical stunning and exsanguination on quality of fish during storage on ice)
Autori
Bojanić, Krunoslav ;
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni
Skup
IV. znanstveno-stručni skup o autohtonim vrstama krša
Mjesto i datum
Otočac, Hrvatska, 28.06.2007
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
kakvoća mesa, senzorna pretraga, biokemija mesa, ribe, omamljivanje, struja, bakterije
(meat quality, sensory evaluation, fish, meat biochemistry, stunning, electrical, bacteria)
Sažetak
U radu su prikazana istraživanja kvalitete mesa na lubinu, Dicentrarchus labrax, pri pohrani na ledu. Rad obuhvaća niz senzornih, organoleptičkih, biokemijskih te mikrobioloških mjerenja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina