Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1070501

Utjecaj omamljivanja i iskrvarenja na kvalitetu mesa ribe


Bojanić, Krunoslav;
Utjecaj omamljivanja i iskrvarenja na kvalitetu mesa ribe // IV. znanstveno-stručni skup o autohtonim vrstama krša
Otočac, Hrvatska, 2007. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 1070501 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj omamljivanja i iskrvarenja na kvalitetu mesa ribe
(Effects of electrical stunning and exsanguination on quality of fish during storage on ice)

Autori
Bojanić, Krunoslav ;

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni

Skup
IV. znanstveno-stručni skup o autohtonim vrstama krša

Mjesto i datum
Otočac, Hrvatska, 28.06.2007

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
kakvoća mesa, senzorna pretraga, biokemija mesa, ribe, omamljivanje, struja, bakterije
(meat quality, sensory evaluation, fish, meat biochemistry, stunning, electrical, bacteria)

Sažetak
U radu su prikazana istraživanja kvalitete mesa na lubinu, Dicentrarchus labrax, pri pohrani na ledu. Rad obuhvaća niz senzornih, organoleptičkih, biokemijskih te mikrobioloških mjerenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Krunoslav Bojanić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bojanić, Krunoslav;
Utjecaj omamljivanja i iskrvarenja na kvalitetu mesa ribe // IV. znanstveno-stručni skup o autohtonim vrstama krša
Otočac, Hrvatska, 2007. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
Bojanić, K. & (2007) Utjecaj omamljivanja i iskrvarenja na kvalitetu mesa ribe. U: IV. znanstveno-stručni skup o autohtonim vrstama krša.
@article{article, author = {Bojani\'{c}, Krunoslav}, year = {2007}, keywords = {kakvo\'{c}a mesa, senzorna pretraga, biokemija mesa, ribe, omamljivanje, struja, bakterije}, title = {Utjecaj omamljivanja i iskrvarenja na kvalitetu mesa ribe}, keyword = {kakvo\'{c}a mesa, senzorna pretraga, biokemija mesa, ribe, omamljivanje, struja, bakterije}, publisherplace = {Oto\v{c}ac, Hrvatska} }
@article{article, author = {Bojani\'{c}, Krunoslav}, year = {2007}, keywords = {meat quality, sensory evaluation, fish, meat biochemistry, stunning, electrical, bacteria}, title = {Effects of electrical stunning and exsanguination on quality of fish during storage on ice}, keyword = {meat quality, sensory evaluation, fish, meat biochemistry, stunning, electrical, bacteria}, publisherplace = {Oto\v{c}ac, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font