Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1056623

Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na kvalitetu pilećeg mesa


Medić, Helga; Janči, Tibor; Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Markov, Ksenija; Ćurić, Duska
Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na kvalitetu pilećeg mesa // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 72 (2018), 1-2; 35-41 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)


CROSBI ID: 1056623 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na kvalitetu pilećeg mesa
(Influence of high power ultrasound on the quality of chicken meat)

Autori
Medić, Helga ; Janči, Tibor ; Brnčić, Mladen ; Dujmić, Filip ; Markov, Ksenija ; Ćurić, Duska

Izvornik
Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva (0351-0832) 72 (2018), 1-2; 35-41

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, ostalo

Ključne riječi
meso, pileća prsa, ultrazvuk, trajnost
(chicken meat ; high power ultrasound ; texture ; quality)

Sažetak
The aim of this study was to determine quality parameters of raw chicken meat after treatment with high power ultrasound. The results showed that there was no significant difference in the total number of bacteria between the samples treated in ultrasonic bath for 5 and 15 minutes and that ultrasound treatment had no lasting effect on destruction of bacteria in chicken meat. In contrast, functional properties of chicken meat were improved by treatment with ultrasound for 5 minutes at a frequency of 37 kHz, 380 W power and amplitude of 100%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Duška Ćurić (autor)

Avatar Url Mladen Brnčić (autor)

Avatar Url Filip Dujmić (autor)

Avatar Url Tibor Janči (autor)

Avatar Url Helga Medić (autor)

Avatar Url Ksenija Markov (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Medić, Helga; Janči, Tibor; Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Markov, Ksenija; Ćurić, Duska
Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na kvalitetu pilećeg mesa // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 72 (2018), 1-2; 35-41 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
Medić, H., Janči, T., Brnčić, M., Dujmić, F., Markov, K. & Ćurić, D. (2018) Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na kvalitetu pilećeg mesa. Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 72 (1-2), 35-41.
@article{article, author = {Medi\'{c}, Helga and Jan\v{c}i, Tibor and Brn\v{c}i\'{c}, Mladen and Dujmi\'{c}, Filip and Markov, Ksenija and \'{C}uri\'{c}, Duska}, year = {2018}, pages = {35-41}, keywords = {meso, pile\'{c}a prsa, ultrazvuk, trajnost}, journal = {Sto\v{c}arstvo : \v{c}asopis za unapre\djenje sto\v{c}arstva}, volume = {72}, number = {1-2}, issn = {0351-0832}, title = {Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na kvalitetu pile\'{c}eg mesa}, keyword = {meso, pile\'{c}a prsa, ultrazvuk, trajnost} }
@article{article, author = {Medi\'{c}, Helga and Jan\v{c}i, Tibor and Brn\v{c}i\'{c}, Mladen and Dujmi\'{c}, Filip and Markov, Ksenija and \'{C}uri\'{c}, Duska}, year = {2018}, pages = {35-41}, keywords = {chicken meat, high power ultrasound, texture, quality}, journal = {Sto\v{c}arstvo : \v{c}asopis za unapre\djenje sto\v{c}arstva}, volume = {72}, number = {1-2}, issn = {0351-0832}, title = {Influence of high power ultrasound on the quality of chicken meat}, keyword = {chicken meat, high power ultrasound, texture, quality} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font