Pregled bibliografske jedinice broj: 1056543
Kvasac
Kvasac, 2020. (natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).
CROSBI ID: 1056543 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvasac
(Yeast)
Autori
Godinić Mikulčić, Vlatka
Izvornik
Kvasac
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.
Godina
2020
Ključne riječi
kvasac, biotehnologija, bioprocesno inženjerstvo, bioreaktor
(yeast, biotechnology, bioprocess engineering, bioreactor)
Sažetak
Kvasac, proizvod dobiven razmnožavanjem mikroskopskih gljiva (kvasci) s približno 1500 vrsta, kojima je tijelo u osnovnom obliku jednostanično.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biologija, Biotehnologija, Prehrambena tehnologija