Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1049056

Utjecaj emulgatora poliglicerol poliricinoleata na svojstva krem namaza od kikirikija


Banović, Marija
Utjecaj emulgatora poliglicerol poliricinoleata na svojstva krem namaza od kikirikija, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1049056 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj emulgatora poliglicerol poliricinoleata na svojstva krem namaza od kikirikija
(Influence of polyglycerol polyricinoleate emulsifier on the properties of peanut spread cream)

Autori
Banović, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
07.07

Godina
2017

Stranica
51

Mentor
Babić, Jurislav

Ključne riječi
čokoladni namaz ; kikiriki ; PGPR ; boja ; tekstura ; koloidna stabilnost ; senzorska svojstva
(chocolate spread ; peanut ; PGPR ; color ; texture , colloidal stability ; sensory properties)

Sažetak
Svrha ovoga rada bila je ispitati utjecaj različitih udjela poliglicerol poliricinoleata (PGPR-a) na boju, teksturu, koloidnu stabilnost i senzorska svojstva krem-namaza od kikirikija. Analizirana su svojstva namaza pri različitim udjelima kikirikija: 18 %, 21 % i 24 %, te različitim udjelima PGPR-a: 0, 2 %, 0, 4 %, i 0, 6 %. U odnosu na kontrolni uzorak bez PGPR- a, najveću promjenu boje pokazao je uzorak s najviše emulgatora PGPR-a pri udjelu kikirikija 24 %. Najbolju mazivost (teksturu) imao je uzorak s 0, 4 % PGPR-a pri udjelu kikirikija 24 %. Isti uzorak pokazao je i najbolju koloidnu stabilnost. Senzorskim ispitivanjem utvrđeno je da je najbolju ukupnu ocjenu imao uzorak bez dodatka emulgatora PGPR-a pri udjelu kikirikija 18 %.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Banović, Marija
Utjecaj emulgatora poliglicerol poliricinoleata na svojstva krem namaza od kikirikija, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Banović, M. (2017) 'Utjecaj emulgatora poliglicerol poliricinoleata na svojstva krem namaza od kikirikija', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Banovi\'{c}, Marija}, year = {2017}, pages = {51}, keywords = {\v{c}okoladni namaz, kikiriki, PGPR, boja, tekstura, koloidna stabilnost, senzorska svojstva}, title = {Utjecaj emulgatora poliglicerol poliricinoleata na svojstva krem namaza od kikirikija}, keyword = {\v{c}okoladni namaz, kikiriki, PGPR, boja, tekstura, koloidna stabilnost, senzorska svojstva}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Banovi\'{c}, Marija}, year = {2017}, pages = {51}, keywords = {chocolate spread, peanut, PGPR, color, texture , colloidal stability, sensory properties}, title = {Influence of polyglycerol polyricinoleate emulsifier on the properties of peanut spread cream}, keyword = {chocolate spread, peanut, PGPR, color, texture , colloidal stability, sensory properties}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font