Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1041653

Kemija i tehnologija šunki i pršuta


Kovačević, Dragan
Kemija i tehnologija šunki i pršuta
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017


CROSBI ID: 1041653 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemija i tehnologija šunki i pršuta
(The chemistry and technology of ham and prosciutto)

Autori
Kovačević, Dragan

Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)

Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Grad
Osijek

Godina
2017

Stranica
369

ISBN
978-953-7005-50-4

Ključne riječi
šunka, pršut, tehnologija, svojstva, kvarenje, HACCP
(ham, ham, technology, properties, spoilage, HACCP)

Sažetak
Tehnologija proizvodnje šunki (pršuta) prikazana je u udžbeniku u cijelosti, od sirovina, tehnologije klanja i metoda konzerviranja, zrenja, fizikalno-kemijskih, senzorskih i mikrobioloških svojstava do kemijskih, mikrobioloških opasnosti i štetnika šunki (pršuta) te implementacije HACCP-a. Poseban naglasak dan je na tehnologije proizvodnje pojedinih tipova i vrsta šunki (pršuta) te su detaljno opisane tehnologije proizvodnje slavonske šunke, Dalmatinskog, Krčkog, Istarskog i Drniškog pršuta, zatim Parma pršuta, Kraškog pršuta, iberijske šunke Jamón de Huelva (Jabugo) te španjolskih serrano, korzikanskih, francuskih, njemačkih, kineskih i američkih Country-style šunki.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Dragan Kovačević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević, Dragan
Kemija i tehnologija šunki i pršuta
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017
Kovačević, D. (2017) Kemija i tehnologija šunki i pršuta. Osijek. Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
@unknown{unknown, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2017}, pages = {369}, keywords = {\v{s}unka, pr\v{s}ut, tehnologija, svojstva, kvarenje, HACCP}, isbn = {978-953-7005-50-4}, title = {Kemija i tehnologija \v{s}unki i pr\v{s}uta}, keyword = {\v{s}unka, pr\v{s}ut, tehnologija, svojstva, kvarenje, HACCP}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }
@unknown{unknown, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2017}, pages = {369}, keywords = {ham, ham, technology, properties, spoilage, HACCP}, isbn = {978-953-7005-50-4}, title = {The chemistry and technology of ham and prosciutto}, keyword = {ham, ham, technology, properties, spoilage, HACCP}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font