Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1038483

PREGLED ISTRAŽIVANJA ANTIMIKROBNOG UČINKA BILJNIH EKSTRAKATA U MESU


Gabre, Petra
PREGLED ISTRAŽIVANJA ANTIMIKROBNOG UČINKA BILJNIH EKSTRAKATA U MESU, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split


CROSBI ID: 1038483 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PREGLED ISTRAŽIVANJA ANTIMIKROBNOG UČINKA BILJNIH EKSTRAKATA U MESU
(OVERVIEW OF ANTIMICROBAL ACTIVITY OF HERBAL EXTRACTS IN MEAT)

Autori
Gabre, Petra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Mjesto
Split

Datum
30.09

Godina
2019

Stranica
16

Mentor
Skroza, Danijela

Ključne riječi
antimikrobno djelovanje, meso, fenoli, patogeni
(antimicrobial activity, meat, phenols, pathogens)

Sažetak
Unatoč znatnom napretku prehrambene industrije i poboljšanju higijenskih navika, zbog velikog broja infekcija i intoksikacija uzrokovanih patogenim mikroorganizmima, sigurnost hrane predstavlja veliki problem. Da bi hrana bila zdravstveno ispravna i sigurna, postoji potreba za primljenom različitih aditiva čija je upotreba sve upitnija pa stoga primjena prirodnih aditiva u svrhu poboljšanja kvalitete hrane postaje sve češća. Obzirom da je meso pogodan medij za razvoj mikroorganizama vrlo je važno spriječiti rast patogena koji mogu izazvati njegovo kvarenje. Biljke i začini se koriste već dugi niz godina kao aditivi ili u svrhu aromatiziranja namirnica te se smatraju najčešće korištenim prirodnim antimikrobnim sredstvima protiv različitih patogenih mikroorganizama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2014-09-6897 - Istraživanje bioaktivnih spojeva iz dalmatinskog bilja: njihov antioksidacijski karakter i utjecaj na enzimsku inhibiciju i zdravlje (BioActCom) (Miloš, Mladen, HRZZ - 2014-09) ( CroRIS)

Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Danijela Skroza (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Gabre, Petra
PREGLED ISTRAŽIVANJA ANTIMIKROBNOG UČINKA BILJNIH EKSTRAKATA U MESU, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
Gabre, P. (2019) 'PREGLED ISTRAŽIVANJA ANTIMIKROBNOG UČINKA BILJNIH EKSTRAKATA U MESU', diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gabre, Petra}, year = {2019}, pages = {16}, keywords = {antimikrobno djelovanje, meso, fenoli, patogeni}, title = {PREGLED ISTRA\v{Z}IVANJA ANTIMIKROBNOG U\v{C}INKA BILJNIH EKSTRAKATA U MESU}, keyword = {antimikrobno djelovanje, meso, fenoli, patogeni}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gabre, Petra}, year = {2019}, pages = {16}, keywords = {antimicrobial activity, meat, phenols, pathogens}, title = {OVERVIEW OF ANTIMICROBAL ACTIVITY OF HERBAL EXTRACTS IN MEAT}, keyword = {antimicrobial activity, meat, phenols, pathogens}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font