Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1034764

Određivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca


Vukoje, Kristina
Određivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1034764 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca
(Determination of fermentative activity of non- Saccharomyces yeasts)

Autori
Vukoje, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.09

Godina
2019

Stranica
29

Mentor
Trontel, Antonija

Ključne riječi
fermentativna sposobnost, Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980, Pichia kudriavzevii ZIM 3106, Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148, utjecaj mliječne kiseline na fermentacijsku sposobnost kvasaca
(fermentation ability, Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980, Pichia kudriavzevii ZIM 3106, Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148, impact of lactic acid on fermentative ability of yeasts)

Sažetak
Novije vrijeme istraţuje se primjena ne- Saccharomyces kvasaca u različitim biotehnološkim procesima kao što su proizvodnja poliola, enzima i dr. kemikalija. U ovom radu odreĎivana je fermentacijska sposobnost dva ne-Saccharomyces kvasca, Pichia kudriavzevii ZIM 3106 i Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980 u podlozi s različitim koncentracijama glukoze (10 – 100 g L-1). Dobiveni prinosi i koeficijenti konverzije supstrata u etanol za ne- Saccharomyces kvasce usporeĎeni su s odgovarajućim vrijednostima za kvasac Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148. OdreĎen je i utjecaj različitih koncentracija mliječne kiseline (1 – 80 g L-1) na fermentacijsku sposobnost navedenih kvasaca.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2018-01-9717 - Održiva proizvodnja biokemikalija iz sekundarnih lignoceluloznih sirovina (OPB-SLS/SPB-LCF) (Šantek, Božidar, HRZZ - 2018-01) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Antonija Trontel (mentor)

Avatar Url Nenad Marđetko (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vukoje, Kristina
Određivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vukoje, K. (2019) 'Određivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vukoje, Kristina}, year = {2019}, pages = {29}, keywords = {fermentativna sposobnost, Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980, Pichia kudriavzevii ZIM 3106, Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148, utjecaj mlije\v{c}ne kiseline na fermentacijsku sposobnost kvasaca}, title = {Odre\djivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca}, keyword = {fermentativna sposobnost, Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980, Pichia kudriavzevii ZIM 3106, Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148, utjecaj mlije\v{c}ne kiseline na fermentacijsku sposobnost kvasaca}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vukoje, Kristina}, year = {2019}, pages = {29}, keywords = {fermentation ability, Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980, Pichia kudriavzevii ZIM 3106, Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148, impact of lactic acid on fermentative ability of yeasts}, title = {Determination of fermentative activity of non- Saccharomyces yeasts}, keyword = {fermentation ability, Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980, Pichia kudriavzevii ZIM 3106, Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148, impact of lactic acid on fermentative ability of yeasts}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font