Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1031825

Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018.


Špoljar, Željka
Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018., 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1031825 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018.
(Quality of different types of honeydew Medljikovca)

Autori
Špoljar, Željka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
10.07

Godina
2019

Stranica
33

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
fizikalno-kemijski parametri ; kvaliteta meda
(physico-chemical parameters ; honey quality)

Sažetak
Med je prehrambena namirnica čiji sastav i kvaliteta najviše ovise o geografskom podrijetlu meda, načinu proizvodnje i skladištenja. Analiza kvalitete meda uključuje određivanje fizikalno- kemijskih parametara meda, odnosno, udjela vode u medu, kiselosti, električne provodnosti, udjela reducirajućih šećera, udjela saharoze te udjela hidroksimetilfurfurala. U ovom radu analizirano je 15 uzoraka medljikovca i 15 uzoraka meda kestena te su rezultati analize ove dvije vrste meda međusobno usporeĎeni. Također je provjerena sukladnost uzoraka s Pravilnikom o medu (NN 53/2015), pri čemu su pronađena odstupanja nekolicine uzoraka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Špoljar, Željka
Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018., 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Špoljar, Ž. (2019) 'Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018.', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}poljar, \v{Z}eljka}, year = {2019}, pages = {33}, keywords = {fizikalno-kemijski parametri, kvaliteta meda}, title = {Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018.}, keyword = {fizikalno-kemijski parametri, kvaliteta meda}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}poljar, \v{Z}eljka}, year = {2019}, pages = {33}, keywords = {physico-chemical parameters, honey quality}, title = {Quality of different types of honeydew Medljikovca}, keyword = {physico-chemical parameters, honey quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font