Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1031809

Parametri kvalitete bagremovog i šumskog meda


Miksera, Ivana
Parametri kvalitete bagremovog i šumskog meda, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1031809 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Parametri kvalitete bagremovog i šumskog meda
(Quality parameters of acacia and forest honey)

Autori
Miksera, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
09.07

Godina
2018

Stranica
36

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
fizikalno-kemijski parametri ; kvaliteta meda
(physico-chemical parameters ; honey quality)

Sažetak
Kvaliteta meda je najbitniji čimbenik vrijednosti meda i uvelike utječe na njegovu uključenost u ljudsku prehranu. Kvaliteta se određuje mjerenjem fizikalno-kemijskih parametara, koja ovise o biljnom i geografskom podrijetlu meda, klimatskim uvjetima, načinu proizvodnje i uvjetima skladištenja i čuvanja. U ovom radu ispitana su 43 uzorka bagremovog i šumskog meda, pri čemu su određeni sljedeći fizikalno kemijski parametri: maseni udio vode, kiselost, električna provodnost, maseni udio reducirajućih pečera, maseni udio saharoze i maseni udio hidroksimetilfurfurala. Većina dobivenih rezultata je u skladu sa Pravilnikom o medu (NN 53/2015).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Miksera, Ivana
Parametri kvalitete bagremovog i šumskog meda, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Miksera, I. (2018) 'Parametri kvalitete bagremovog i šumskog meda', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Miksera, Ivana}, year = {2018}, pages = {36}, keywords = {fizikalno-kemijski parametri, kvaliteta meda}, title = {Parametri kvalitete bagremovog i \v{s}umskog meda}, keyword = {fizikalno-kemijski parametri, kvaliteta meda}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Miksera, Ivana}, year = {2018}, pages = {36}, keywords = {physico-chemical parameters, honey quality}, title = {Quality parameters of acacia and forest honey}, keyword = {physico-chemical parameters, honey quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font