Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1027885

Masnokiselinski profil mišičnog tkiva hame Argyrosomus regius pri hranidbi hranom s različitim udjelom ribljeg ulja


Matulić, Daniel; Blažina, Maria; Budiša, Andrea; Čolak, Slavica; Barić, Renata; Križanac, Silvia; Bavčević, Lav; Tomljanović, Tea
Masnokiselinski profil mišičnog tkiva hame Argyrosomus regius pri hranidbi hranom s različitim udjelom ribljeg ulja // Aquaculture Europe 2019 - Growing from water
Berlin, Njemačka, 2019. str. 892-893 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 1027885 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Masnokiselinski profil mišičnog tkiva hame Argyrosomus regius pri hranidbi hranom s različitim udjelom ribljeg ulja
(Fatty acid profile of muscle tissue of meagre Argyrosomus regius fed diets containing different levels of fish oil)

Autori
Matulić, Daniel ; Blažina, Maria ; Budiša, Andrea ; Čolak, Slavica ; Barić, Renata ; Križanac, Silvia ; Bavčević, Lav ; Tomljanović, Tea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, prošireni sažetak, znanstveni

Izvornik
Aquaculture Europe 2019 - Growing from water / - , 2019, 892-893

Skup
Aquaculture Europe 2019 - Growing from water

Mjesto i datum
Berlin, Njemačka, 07.10.2019. - 10.10.2019

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
fatty acids ; fish oil ; Argyrosomus regius ; feeding

Sažetak
The aim of the study was to evaluate the fatty acid profile of the muscle tissue of meagre (Argyrosomus regius) fed diets containing different levels of fish oil. The fatty acid analysis was performed by gas chromatography. The results of fatty acid profile of muscle tissue of meagre fed diets containing different levels of fish oil showed the fish fed diet A had the highest amount of C20:5 (n-3) (EPA) and C22:6 (n-3) DHA with significantly higher ω-3/ ω-6 ratio compared to diets B and C.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Institut "Ruđer Bošković", Zagreb,
Agronomski fakultet, Zagreb,
Sveučilište u Zadru

Citiraj ovu publikaciju:

Matulić, Daniel; Blažina, Maria; Budiša, Andrea; Čolak, Slavica; Barić, Renata; Križanac, Silvia; Bavčević, Lav; Tomljanović, Tea
Masnokiselinski profil mišičnog tkiva hame Argyrosomus regius pri hranidbi hranom s različitim udjelom ribljeg ulja // Aquaculture Europe 2019 - Growing from water
Berlin, Njemačka, 2019. str. 892-893 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni)
Matulić, D., Blažina, M., Budiša, A., Čolak, S., Barić, R., Križanac, S., Bavčević, L. & Tomljanović, T. (2019) Masnokiselinski profil mišičnog tkiva hame Argyrosomus regius pri hranidbi hranom s različitim udjelom ribljeg ulja. U: Aquaculture Europe 2019 - Growing from water.
@article{article, author = {Matuli\'{c}, Daniel and Bla\v{z}ina, Maria and Budi\v{s}a, Andrea and \v{C}olak, Slavica and Bari\'{c}, Renata and Kri\v{z}anac, Silvia and Bav\v{c}evi\'{c}, Lav and Tomljanovi\'{c}, Tea}, year = {2019}, pages = {892-893}, keywords = {fatty acids, fish oil, Argyrosomus regius, feeding}, title = {Masnokiselinski profil mi\v{s}i\v{c}nog tkiva hame Argyrosomus regius pri hranidbi hranom s razli\v{c}itim udjelom ribljeg ulja}, keyword = {fatty acids, fish oil, Argyrosomus regius, feeding}, publisherplace = {Berlin, Njema\v{c}ka} }
@article{article, author = {Matuli\'{c}, Daniel and Bla\v{z}ina, Maria and Budi\v{s}a, Andrea and \v{C}olak, Slavica and Bari\'{c}, Renata and Kri\v{z}anac, Silvia and Bav\v{c}evi\'{c}, Lav and Tomljanovi\'{c}, Tea}, year = {2019}, pages = {892-893}, keywords = {fatty acids, fish oil, Argyrosomus regius, feeding}, title = {Fatty acid profile of muscle tissue of meagre Argyrosomus regius fed diets containing different levels of fish oil}, keyword = {fatty acids, fish oil, Argyrosomus regius, feeding}, publisherplace = {Berlin, Njema\v{c}ka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font