Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1021488

Trendovi i perspektive razvoja maloprodaje pekarskih proizvoda u Gradu Zagrebu


Marklushaj, Ivan
Trendovi i perspektive razvoja maloprodaje pekarskih proizvoda u Gradu Zagrebu, 2019., diplomski rad, Ekonomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1021488 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Trendovi i perspektive razvoja maloprodaje pekarskih proizvoda u Gradu Zagrebu
(Trends and perspectives for developmnet of bakery retail in the City of Zagreb)

Autori
Marklushaj, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Ekonomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.09

Godina
2019

Stranica
68

Mentor
Petljak, Kristina

Ključne riječi
kruh ; pekarski proizvodi ; maloprodaja pekarskih proizvoda ; trendovi u pekarstvu ; formati pekarnica
(bread ; baked goods ; trends in bakery ; bakeries ; bakery retail formats)

Sažetak
Pekarska maloprodaja može se podijeliti na obrte i mala poduzeća, velike lance pekarnica, pekarnice u sklopu supermarketa i hipermarketa, te specijalizirane pekarnice. Na području Grada Zagreba u pekarskoj djelatnosti posluje više od 300 pekarnica, a pekarski proizvodi mogu se kupiti i u više od 1500 prodavaonica maloprodajnih lanaca. Cilj rada je uvesti i argumentirati podjelu pekarskih maloprodajnih oblika, odrediti obilježja i budući razvoj maloprodajnih formata s obzirom na trendove, inovacije, nove tehnologije, te preferencije i potrebe kupaca. Ovaj segment maloprodaje iznimno je fleksibilan, brzo odgovara na promjene i usklađuje se sa zahtjevima potrošača. U sklopu rada provedeno je istraživanje na uzorku maloprodajnih oblika pekarnica u Gradu Zagrebu, a ispitanici su osobe koje su ključne u proizvodnji ili maloprodaji u svojim poduzećima. S obzirom da maloprodaja u pekarstvu do sada nije dolazila u fokus akademskog proučavanja, svrha ovog rada je da posluži kao uvodno istraživanje o maloprodaji pekarskih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija

Napomena
Diplomski rad, Sveučilišni diplomski studij Poslovne ekonomije, smjer Trgovina i međunarodno poslovanje



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Ekonomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Kristina Petljak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Marklushaj, Ivan
Trendovi i perspektive razvoja maloprodaje pekarskih proizvoda u Gradu Zagrebu, 2019., diplomski rad, Ekonomski fakultet, Zagreb
Marklushaj, I. (2019) 'Trendovi i perspektive razvoja maloprodaje pekarskih proizvoda u Gradu Zagrebu', diplomski rad, Ekonomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Marklushaj, Ivan}, year = {2019}, pages = {68}, keywords = {kruh, pekarski proizvodi, maloprodaja pekarskih proizvoda, trendovi u pekarstvu, formati pekarnica}, title = {Trendovi i perspektive razvoja maloprodaje pekarskih proizvoda u Gradu Zagrebu}, keyword = {kruh, pekarski proizvodi, maloprodaja pekarskih proizvoda, trendovi u pekarstvu, formati pekarnica}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Marklushaj, Ivan}, year = {2019}, pages = {68}, keywords = {bread, baked goods, trends in bakery, bakeries, bakery retail formats}, title = {Trends and perspectives for developmnet of bakery retail in the City of Zagreb}, keyword = {bread, baked goods, trends in bakery, bakeries, bakery retail formats}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font