Pregled bibliografske jedinice broj: 1020790
Tehnologija proizvodnje Grappe
Tehnologija proizvodnje Grappe, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1020790 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija proizvodnje Grappe
(Technology of Grappa production)
Autori
Ferenac, Mariana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
13.09
Godina
2019
Stranica
31
Mentor
Marin Mihaljević Žulj
Ključne riječi
sorte, destilat, grappa, kemijska svojstva
(variety, distillate, Grappa, chemical properties)
Sažetak
Cilj ovog završnog rada je prikazati na koji način i kojim sustavima se proizvodi svjetski poznata talijanska komovica Grappa. Prikazano je kojim se vrstama destilacijskoj uređaja proizvodi, u kojim je regijama najveća proizvodnja te koje su sorte najkorištenije. Predočeno je također kakvi se problemi mogu javiti tijekom destilacija, odnosno kako odstraniti ne željene kemijske spojeve koji nastaju tijekom destilacije i koje su njihove karakteristike. Uz negativne kemijske spojeve, prikazano je zbog kojih je kemijskih svojstava grappa zaštitni znak Italije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija