Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1019806

Utjecaj zamjene kukuruza sirutkom u prahu na konzumaciju i probavljivost obroka baziranog na sjenaži talijanskog ljulja


Rudar, Andrea
Utjecaj zamjene kukuruza sirutkom u prahu na konzumaciju i probavljivost obroka baziranog na sjenaži talijanskog ljulja, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1019806 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj zamjene kukuruza sirutkom u prahu na konzumaciju i probavljivost obroka baziranog na sjenaži talijanskog ljulja
(The effect of corn replacement with dried whey on intake and digestibility of the ration based on Italian ryegrass)

Autori
Rudar, Andrea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.07

Godina
2019

Stranica
20

Mentor
Vranić, Marina

Ključne riječi
kukuruz, sirutka u prahu, sjenaža talijanskog ljulja, konzumacija, probavljivost
(corn, powdered whey, Italian ryegrass silage, intake, digestability)

Sažetak
Cilj ovog završnog rada bio je utvrditi utjecaj zamjene mljevenog kukuruza sirutkom u prahu, kao dodatka sjenaži talijanskog ljulja, na ad libitum konzumaciju suhe tvari (ST) obroka i in vivo probavljivost ST obroka u hranidbi kastriranih ovnova. Istraživanje je postavljeno kao latinski kvadrat 4x4 s 4 kastrirana ovna i 4 hranidbena tretmana kroz koje je prolazio svaki kastrirani ovan. Životinje su hranjene sjenažom talijanskog ljulja uz dodatak 30 g koncentrata kg-1 M0, 75 koji se sastojao od 100% mljevenog zrna kukuruza (tretman A), 90% mljevenog zrna kukuruza i 10% sirutke u prahu (tretman B), 80% mljevenog zrna kukuruza i 20% sirutke u prahu (tretman ) i 70% mljevenog kukuruza i 30% sirutke u prahu (tretman D). Utvrđeno je da zamjena mljevenog zrna kukuruza sirutkom u prahu od 10%, 20%, ili 30% ne utječe na ad libitum konzumaciju ST obroka niti na in vivo probavljivost ST obroka (P>0, 05) baziranog na sjenaži talijanskog ljulja u hranidbi kastriranih ovnova.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marina Vranic (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Rudar, Andrea
Utjecaj zamjene kukuruza sirutkom u prahu na konzumaciju i probavljivost obroka baziranog na sjenaži talijanskog ljulja, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Rudar, A. (2019) 'Utjecaj zamjene kukuruza sirutkom u prahu na konzumaciju i probavljivost obroka baziranog na sjenaži talijanskog ljulja', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Rudar, Andrea}, year = {2019}, pages = {20}, keywords = {kukuruz, sirutka u prahu, sjena\v{z}a talijanskog ljulja, konzumacija, probavljivost}, title = {Utjecaj zamjene kukuruza sirutkom u prahu na konzumaciju i probavljivost obroka baziranog na sjena\v{z}i talijanskog ljulja}, keyword = {kukuruz, sirutka u prahu, sjena\v{z}a talijanskog ljulja, konzumacija, probavljivost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Rudar, Andrea}, year = {2019}, pages = {20}, keywords = {corn, powdered whey, Italian ryegrass silage, intake, digestability}, title = {The effect of corn replacement with dried whey on intake and digestibility of the ration based on Italian ryegrass}, keyword = {corn, powdered whey, Italian ryegrass silage, intake, digestability}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font