Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1008612

Transfer of technology and commercialization of innovations to food business sector of Šibenik-Knin County (TechTransferSIKC)


Friganović, Emilija; Čalić, Sandra
Transfer of technology and commercialization of innovations to food business sector of Šibenik-Knin County (TechTransferSIKC), 2011. (elaborat/studija).


CROSBI ID: 1008612 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Transfer of technology and commercialization of innovations to food business sector of Šibenik-Knin County (TechTransferSIKC)
(Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije (TechTransferSIKC))

Autori
Friganović, Emilija ; Čalić, Sandra

Izvornik
Veleučilište

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat/studija

Godina
2011

Ključne riječi
technology transfer model ; functional food ; traditional products ; cereal based products ; karst plants
(model transfera tehnologije ; funkcionalna hrana ; tradicionalni proizvodi ; proizvodi na bazi žitarica ; bilje s krša)

Sažetak
Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu (VMMK) bilo je nositelj istraživačko-tehnologijskog projekta TechTransferSIKC(2013.-2015.) u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu (PBF) sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), grant sheme Operativnog programa Regionalna konkurentnost (Regional Competitiveness Operational Programme 2007-2013): Fond za ulaganje u znanost i inovacije, faza II (Science and Innovation Investment Fund - SIIF, phase II). Glavni ciljevi su bili: 1. jačanje istraživačkih i tehničkih kapaciteta visokoškolskih ustanova u specifičnom području - kemija i tehnologija žitarica i proizvodnja funkcionalne hrane na bazi žitarica (osnivanje i opremanje Laboratorija za kemiju i tehnologiju žitarica na VMMK ; opremanje Laboratorija za kemiju i tehnologiju žitarica na PBF), 2. izgradnja kapaciteta za transfer tehnologije visokoškolskih ustanova i uspostava mreže za prijenos tehnologije/suradnje između visokoškolskih ustanova i subjekata u poslovanju s hranom u specifičnom području - kemija i tehnologija žitarica i proizvodnja funkcionalne hrane na bazi žitarica (poticanje i unaprjeđenje među institucijske suradnje ; povezivanje akademske i gospodarske zajednice ; izrada i provedba programa transfera tehnologije za funkcionalne proizvode na bazi žitarica ; poticanje inovacija), 3. razvoj novih funkcionalnih proizvoda na bazi žitarica obogaćenih biljem, ekstraktima bila, voćem, povrćem i pčelinjim proizvodima s krškog područja (razvoj i proizvodnja funkcionalnih proizvoda na bazi žitarica, komercijalizacija inovacija). Mreža za transfer tehnologije (funkcionalni i tradicionalni proizvodi) je uspostavljena, koncept transfera tehnologije je dokazan te je dokazano da je model transfera tehnologije učinkovit.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZO--RC.2.2.02-0002 - Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije (TechTransferSIKC) (Ćurić, Duška; Friganović, Emilija, MZO ) ( CroRIS)
RC.2.2.02-0002
IPA2007/HR/16IPO/001-040502

Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin

Profili:

Avatar Url Emilija Friganović (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Friganović, Emilija; Čalić, Sandra
Transfer of technology and commercialization of innovations to food business sector of Šibenik-Knin County (TechTransferSIKC), 2011. (elaborat/studija).
Friganović, E. & Čalić, S. (2011) Transfer of technology and commercialization of innovations to food business sector of Šibenik-Knin County (TechTransferSIKC). Veleučilište. Elaborat/studija.
@unknown{unknown, author = {Friganovi\'{c}, Emilija and \v{C}ali\'{c}, Sandra}, year = {2011}, keywords = {technology transfer model, functional food, traditional products, cereal based products, karst plants}, title = {Transfer of technology and commercialization of innovations to food business sector of \v{S}ibenik-Knin County (TechTransferSIKC)}, keyword = {technology transfer model, functional food, traditional products, cereal based products, karst plants} }
@unknown{unknown, author = {Friganovi\'{c}, Emilija and \v{C}ali\'{c}, Sandra}, year = {2011}, keywords = {model transfera tehnologije, funkcionalna hrana, tradicionalni proizvodi, proizvodi na bazi \v{z}itarica, bilje s kr\v{s}a}, title = {Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane \v{S}ibensko-kninske \v{z}upanije (TechTransferSIKC)}, keyword = {model transfera tehnologije, funkcionalna hrana, tradicionalni proizvodi, proizvodi na bazi \v{z}itarica, bilje s kr\v{s}a} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font