Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1008608

Funkcionalni pekarski proizvodi – tržišna opravdanost


Vujević, Matea
Funkcionalni pekarski proizvodi – tržišna opravdanost, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Knin


CROSBI ID: 1008608 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Funkcionalni pekarski proizvodi – tržišna opravdanost
(Functional bakery products - market justification)

Autori
Vujević, Matea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Mjesto
Knin

Datum
15.12

Godina
2015

Stranica
46

Mentor
Blažević, Lovorka ; Friganović, Emilija

Ključne riječi
marketing ; istraživanje tržišta ; funkcionalni proizvod ; Market Test Search analiza
(marketing ; market research ; functional product ; Market Test Search analysis)

Sažetak
Proces istraživanja započinje i završava potrošačem, zasniva se na njegovim željama i potrebama te platežnoj moći, a završava njegovim zadovoljstvom. Istraživanje se kroz sve faze služi raznim metodama, alatima i analizama koje svojim konačnim rezultatom opravdavaju ulaganje u određeni proizvod. U svrhu preciznijeg istraživanja koriste se analize, koje se uz pomoć odgovora na pitanja koja postavljaju, slažu u koncepte istraživanja. Jedna od njih jest Martket Test Search analiza podataka. Koristi se pri samom plasiranju proizvoda na tržište. Jedan od ciljeva projekta TechTransferSIKC bio je ispitati plasman funkcionalnih pekarskih proizvoda na tržište Šibensko – kninske županije, na temelju kojega je nastao ovaj završni rad. Ovaj rad obuhvatio je istraživanje tržišta o stavu potrošača prema funkcionalnim pekarskim proizvodima, odnosno kruhu s manjim udjelom soli i kruhu s dodatkom inulina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam, Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZO--RC.2.2.02-0002 - Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije (TechTransferSIKC) (Ćurić, Duška; Friganović, Emilija, MZO ) ( CroRIS)
RC.2.2.02-0002
IPA2007/HR/16IPO/001-040502

Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin

Profili:

Avatar Url Lovorka Blažević (mentor)

Avatar Url Emilija Friganović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vujević, Matea
Funkcionalni pekarski proizvodi – tržišna opravdanost, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Knin
Vujević, M. (2015) 'Funkcionalni pekarski proizvodi – tržišna opravdanost', diplomski rad, preddiplomski, Knin.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vujevi\'{c}, Matea}, year = {2015}, pages = {46}, keywords = {marketing, istra\v{z}ivanje tr\v{z}i\v{s}ta, funkcionalni proizvod, Market Test Search analiza}, title = {Funkcionalni pekarski proizvodi – tr\v{z}i\v{s}na opravdanost}, keyword = {marketing, istra\v{z}ivanje tr\v{z}i\v{s}ta, funkcionalni proizvod, Market Test Search analiza}, publisherplace = {Knin} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vujevi\'{c}, Matea}, year = {2015}, pages = {46}, keywords = {marketing, market research, functional product, Market Test Search analysis}, title = {Functional bakery products - market justification}, keyword = {marketing, market research, functional product, Market Test Search analysis}, publisherplace = {Knin} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font