Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1008605

Senzorska procjena tjestenine obogaćene brašnom konoplje (Cannabis sativa supsp. sativa L.)


Ujaković, Sara
Senzorska procjena tjestenine obogaćene brašnom konoplje (Cannabis sativa supsp. sativa L.), 2018., diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište, Knin


CROSBI ID: 1008605 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorska procjena tjestenine obogaćene brašnom konoplje (Cannabis sativa supsp. sativa L.)
(Sensory evalution of hemp (Cannabis sativa supsp. sativa L.) flour enriched pasta)

Autori
Ujaković, Sara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Veleučilište

Mjesto
Knin

Datum
17.10

Godina
2018

Stranica
19

Mentor
Friganović, Emilija

Ključne riječi
tjestenina ; obogaćivanje tjestenine ; brašno konoplje (Cannabis sativa subsp. sativa L.) ; senzorska procjena
(pasta ; pasta enrichment ; hemp flour (Cannabis sativa subsp. sativa L.) ; sensory evaluation)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je utvrditi prihvatljivost svježih i svježih kuhanih uzoraka širokih rezanaca obogaćenih različitim udjelima konoplje u prahu od strane potrošača. U tu svrhu pripremljena su i uspoređena po 4 (četiri) uzorka širokih rezanaca, svježih i svježih kuhanih, s različitim udjelima konopljinog brašna u recepturi proizvoda od 0% (kontrolni uzorak), 5 %, 10 % i 20 % na ukupne suhe sastojke. Iz dobivenih rezultata senzorske procjene može se zaključiti da je najprihvatljiviji uzorak širokih rezanaca obogaćenih konopljinim brašnom je onaj s udjelom konopljinog brašna od 10 % na ukupne suhe sastojke i u slučaju svježih i u slučaju kuhanih uzoraka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam

Napomena
Završni rad - preddiplomski stručni studij



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZO--RC.2.2.02-0002 - Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije (TechTransferSIKC) (Ćurić, Duška; Friganović, Emilija, MZO ) ( CroRIS)
RC.2.2.02-0002
IPA2007/HR/16IPO/001-040502

Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin

Profili:

Avatar Url Emilija Friganović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ujaković, Sara
Senzorska procjena tjestenine obogaćene brašnom konoplje (Cannabis sativa supsp. sativa L.), 2018., diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište, Knin
Ujaković, S. (2018) 'Senzorska procjena tjestenine obogaćene brašnom konoplje (Cannabis sativa supsp. sativa L.)', diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište, Knin.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ujakovi\'{c}, Sara}, year = {2018}, pages = {19}, keywords = {tjestenina, oboga\'{c}ivanje tjestenine, bra\v{s}no konoplje (Cannabis sativa subsp. sativa L.), senzorska procjena}, title = {Senzorska procjena tjestenine oboga\'{c}ene bra\v{s}nom konoplje (Cannabis sativa supsp. sativa L.)}, keyword = {tjestenina, oboga\'{c}ivanje tjestenine, bra\v{s}no konoplje (Cannabis sativa subsp. sativa L.), senzorska procjena}, publisherplace = {Knin} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ujakovi\'{c}, Sara}, year = {2018}, pages = {19}, keywords = {pasta, pasta enrichment, hemp flour (Cannabis sativa subsp. sativa L.), sensory evaluation}, title = {Sensory evalution of hemp (Cannabis sativa supsp. sativa L.) flour enriched pasta}, keyword = {pasta, pasta enrichment, hemp flour (Cannabis sativa subsp. sativa L.), sensory evaluation}, publisherplace = {Knin} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font