Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1008215

TechTransferSIKC


Sečan, Ančica; Friganović, Emilija
TechTransferSIKC, 2015 (monografija)


CROSBI ID: 1008215 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
TechTransferSIKC

Autori
Sečan, Ančica ; Friganović, Emilija

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, ostalo

Grad
Knin

Godina
2015

Stranica
32

ISBN
978-953-7504-14-4

Ključne riječi
TechTransferSIKC

Sažetak
Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu (VMMK) bilo je nositelj istraživačko-tehnologijskog projekta "Transfer of technology and commercialization of innovations to food business sector of Šibenik-Knin County (TechTransferSIKC) – Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije" (2013.-2015.) u partnerstvu s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu (PBF) sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), grant sheme Operativnog programa Regionalna konkurentnost (Regional Competitiveness Operational Programme 2007-2013): Fond za ulaganje u znanost i inovacije, faza II (Science and Innovation Investment Fund - SIIF, phase II). Glavni ciljevi su bili: 1. jačanje istraživačkih i tehničkih kapaciteta visokoškolskih ustanova u specifičnom području - kemija i tehnologija žitarica i proizvodnja funkcionalne hrane na bazi žitarica (osnivanje i opremanje Laboratorija za kemiju i tehnologiju žitarica na VMMK ; opremanje Laboratorija za kemiju i tehnologiju žitarica na PBF), 2. izgradnja kapaciteta za transfer tehnologije visokoškolskih ustanova i uspostava mreže za prijenos tehnologije/suradnje između visokoškolskih ustanova i subjekata u poslovanju s hranom u specifičnom području - kemija i tehnologija žitarica i proizvodnja funkcionalne hrane na bazi žitarica (poticanje i unaprjeđenje među institucijske suradnje ; povezivanje akademske i gospodarske zajednice ; izrada i provedba programa transfera tehnologije za funkcionalne proizvode na bazi žitarica ; poticanje inovacija), 3. razvoj novih funkcionalnih proizvoda na bazi žitarica obogaćenih biljem, ekstraktima bila, voćem, povrćem i pčelinjim proizvodima s krškog područja (razvoj i proizvodnja funkcionalnih proizvoda na bazi žitarica, komercijalizacija inovacija). Mreža za transfer tehnologije (funkcionalni i tradicionalni proizvodi) je uspostavljena, koncept transfera tehnologije je dokazan te je dokazano da je model transfera tehnologije učinkovit.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Nutricionizam

Napomena
CIP zapis dostupan u računalnom katalogu Znanastvene knjižnice Zadar pod brojem: 141104038



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZO--RC.2.2.02-0002 - Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije (TechTransferSIKC) (Ćurić, Duška; Friganović, Emilija, MZO ) ( CroRIS)
RC.2.2.02-0002
IPA2007/HR/16IPO/001-040502

Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin

Profili:

Avatar Url Emilija Friganović (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Sečan, Ančica; Friganović, Emilija
TechTransferSIKC, 2015 (monografija)
Sečan, A. & Friganović, E. (2015) TechTransferSIKC. Knin.
@book{book, author = {Se\v{c}an, An\v{c}ica and Friganovi\'{c}, Emilija}, year = {2015}, pages = {32}, keywords = {TechTransferSIKC}, isbn = {978-953-7504-14-4}, title = {TechTransferSIKC}, keyword = {TechTransferSIKC}, publisherplace = {Knin} }
@book{book, author = {Se\v{c}an, An\v{c}ica and Friganovi\'{c}, Emilija}, year = {2015}, pages = {32}, keywords = {TechTransferSIKC}, isbn = {978-953-7504-14-4}, title = {TechTransferSIKC}, keyword = {TechTransferSIKC}, publisherplace = {Knin} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font