Pregled bibliografske jedinice broj: 1008061
Ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o konditorskom proizvodima
Ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o konditorskom proizvodima // Zbornik sažetaka: I. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija "Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti" / Boban, Marija (ur.).
Knin, 2018. str. 20-20 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 1008061 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o konditorskom proizvodima
(Behavior and attitudes of students of the Marko Marulić Polytechnic of Knin toward confectionery products)
Autori
Friganović, Emilija ; Šimatović, Kristina ; Dorbić, Boris ; Šarolić, Mladenka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Zbornik sažetaka: I. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija "Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti"
/ Boban, Marija - Knin, 2018, 20-20
Skup
1. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija: Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti
Mjesto i datum
Knin, Hrvatska, 21.09.2018. - 22.09.2018
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
konditorski proizvodi, studenti, ponašanje potrošača, stavovi
(confectionery products, students, consumer behaviour, attitudes)
Sažetak
U radu su ispitani ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o sljedećim konditorskim proizvodima: bombonskim i srodnim proizvodima (BSP), čokoladnim proizvodima (ČKP) i proizvodima sličnim čokoladi (PSČ), krem proizvodima (KP) i brašno-konditorskim proizvodima (BKP). Ispitivanje je provedeno od 19. do 26. siječnja 2016. godine putem otisnutog anketnog upitnika među studentima koji su dobrovoljno pristali na sudjelovanje, a ispitanicima je omogućena anonimnost. U istraživanju je sudjelovalo 40 ispitanika (30 Ž, 10 M) u dobi od 19-25 godina. Korištena su pitanja zatvorenog tipa koja su obuhvatila opće podatke, te podatke o ponašanju i stavovima studenata o konditorskim proizvodima. Dobiveni podaci obrađeni su jednovarijantnim analizama podataka. Rezultati ispitivanja pokazuju da BSP ne konzumira 26, 67 % ispitanica i 10, 0 % ispitanika, a 60, 0 % konzumira ih barem jednom dnevno. ČKP ne konzumira 26, 67 % ispitanica i 20, 0 % ispitanika, a 57, 5 % konzumira ih barem jednom dnevno. PSČ ne konzumira 7, 5 % ispitanika, a 32, 5 % konzumira ih barem jednom tjedno. KP ne konzumira 20, 0 % ispitanika, a 40, 00 % konzumira ih barem jednom tjedno. BKP ne konzumira 10, 0 % ispitanika, a 40, 0 % konzumira ih barem jednom tjedno. Na odluku o kupnji/konzumaciji konditorskih proizvoda najviše utječe raspoloženje kupca (82, 5 %), a na izbor utječu kvaliteta (52, 5 %) i cijena proizvoda (42, 5 %).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin