Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1008061

Ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o konditorskom proizvodima


Friganović, Emilija; Šimatović, Kristina; Dorbić, Boris; Šarolić, Mladenka
Ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o konditorskom proizvodima // Zbornik sažetaka: I. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija "Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti" / Boban, Marija (ur.).
Knin, 2018. str. 20-20 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 1008061 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o konditorskom proizvodima
(Behavior and attitudes of students of the Marko Marulić Polytechnic of Knin toward confectionery products)

Autori
Friganović, Emilija ; Šimatović, Kristina ; Dorbić, Boris ; Šarolić, Mladenka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Zbornik sažetaka: I. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija "Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti" / Boban, Marija - Knin, 2018, 20-20

Skup
1. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija: Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti

Mjesto i datum
Knin, Hrvatska, 21.09.2018. - 22.09.2018

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
konditorski proizvodi, studenti, ponašanje potrošača, stavovi
(confectionery products, students, consumer behaviour, attitudes)

Sažetak
U radu su ispitani ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o sljedećim konditorskim proizvodima: bombonskim i srodnim proizvodima (BSP), čokoladnim proizvodima (ČKP) i proizvodima sličnim čokoladi (PSČ), krem proizvodima (KP) i brašno-konditorskim proizvodima (BKP). Ispitivanje je provedeno od 19. do 26. siječnja 2016. godine putem otisnutog anketnog upitnika među studentima koji su dobrovoljno pristali na sudjelovanje, a ispitanicima je omogućena anonimnost. U istraživanju je sudjelovalo 40 ispitanika (30 Ž, 10 M) u dobi od 19-25 godina. Korištena su pitanja zatvorenog tipa koja su obuhvatila opće podatke, te podatke o ponašanju i stavovima studenata o konditorskim proizvodima. Dobiveni podaci obrađeni su jednovarijantnim analizama podataka. Rezultati ispitivanja pokazuju da BSP ne konzumira 26, 67 % ispitanica i 10, 0 % ispitanika, a 60, 0 % konzumira ih barem jednom dnevno. ČKP ne konzumira 26, 67 % ispitanica i 20, 0 % ispitanika, a 57, 5 % konzumira ih barem jednom dnevno. PSČ ne konzumira 7, 5 % ispitanika, a 32, 5 % konzumira ih barem jednom tjedno. KP ne konzumira 20, 0 % ispitanika, a 40, 00 % konzumira ih barem jednom tjedno. BKP ne konzumira 10, 0 % ispitanika, a 40, 0 % konzumira ih barem jednom tjedno. Na odluku o kupnji/konzumaciji konditorskih proizvoda najviše utječe raspoloženje kupca (82, 5 %), a na izbor utječu kvaliteta (52, 5 %) i cijena proizvoda (42, 5 %).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin


Citiraj ovu publikaciju:

Friganović, Emilija; Šimatović, Kristina; Dorbić, Boris; Šarolić, Mladenka
Ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o konditorskom proizvodima // Zbornik sažetaka: I. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija "Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti" / Boban, Marija (ur.).
Knin, 2018. str. 20-20 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Friganović, E., Šimatović, K., Dorbić, B. & Šarolić, M. (2018) Ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o konditorskom proizvodima. U: Boban, M. (ur.)Zbornik sažetaka: I. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija "Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti".
@article{article, author = {Friganovi\'{c}, Emilija and \v{S}imatovi\'{c}, Kristina and Dorbi\'{c}, Boris and \v{S}aroli\'{c}, Mladenka}, editor = {Boban, M.}, year = {2018}, pages = {20-20}, keywords = {konditorski proizvodi, studenti, pona\v{s}anje potro\v{s}a\v{c}a, stavovi}, title = {Pona\v{s}anje i stavovi studenata Veleu\v{c}ili\v{s}ta "Marko Maruli\'{c}" u Kninu o konditorskom proizvodima}, keyword = {konditorski proizvodi, studenti, pona\v{s}anje potro\v{s}a\v{c}a, stavovi}, publisherplace = {Knin, Hrvatska} }
@article{article, author = {Friganovi\'{c}, Emilija and \v{S}imatovi\'{c}, Kristina and Dorbi\'{c}, Boris and \v{S}aroli\'{c}, Mladenka}, editor = {Boban, M.}, year = {2018}, pages = {20-20}, keywords = {confectionery products, students, consumer behaviour, attitudes}, title = {Behavior and attitudes of students of the Marko Maruli\'{c} Polytechnic of Knin toward confectionery products}, keyword = {confectionery products, students, consumer behaviour, attitudes}, publisherplace = {Knin, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font