Pregled bibliografske jedinice broj: 1007734
Simpozij povodom obilježavanja „Svjetskog dana zdravlja“: OSIGURAJMO ZDRAVU HRANU. Knjiga sažetaka Knjiga sažetaka
Simpozij povodom obilježavanja „Svjetskog dana zdravlja“: OSIGURAJMO ZDRAVU HRANU. Knjiga sažetaka Knjiga sažetaka, 2015. (ostalo).
CROSBI ID: 1007734 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Simpozij povodom obilježavanja „Svjetskog dana zdravlja“: OSIGURAJMO ZDRAVU HRANU. Knjiga sažetaka Knjiga sažetaka
(Symposium on "World Health Day": FOOD SAFETY. Book of Abstracts)
Autori
Urednici: Sorta-Bilajac Turina, Iva ; Glibotić Kresina, Helena ; Gašparović Babić, Svjetlana ; Vlah, Nevenka ; Lazarević Rukavina, Ines ; Karlović, Marija ; Janković, Suzana
Izvornik
Simpozij povodom obilježavanja „Svjetskog dana zdravlja“: OSIGURAJMO ZDRAVU HRANU. Knjiga sažetaka. Rijeka: Nastavni zavod za javno zdravstvo Promorsko-goranske županije ; 2015.
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, ostalo
Godina
2015
Ključne riječi
svjetski dan zdravlja ; zdrava hrana ; javno zdravstvo ; simpozij
(world health day ; food safety ; public health ; symposium)
Sažetak
Ovogodišnji „Svjetski dan zdravlja“, koji se obilježava svake godine 07. travnja, posvećen je temi „Osigurajmo zdravu hranu“ (Food Safety) . Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko- goranske županije pridružuje se obilježavanju, kao svake godine, dvjema aktivnostima: istoimenim stručnim skupom, kao i javno‐zdravstvenom akcijom koja će se održati na riječkom Korzu. Glavni cilj svih aktivnosti vezanih u ovogodišn ji „Svjetski dan zdravlja“ predstavlja podizanj e svijesti naših građana o kulturi prehrane, kao temeljnoj sastavnici kulture življenja. Cjelokupna suvremena medicina mijenja kut gledi šta na zdravlje i bolest, stoga suvremena javnozdravena medicina očekuje od svakog građanina aktivno uključivanje u brigu o vlastitom zdravlju kroz promicanje zdravog stila života, čime i sam doprinosi prevenciji nastanka bolesti. Simpozij „Osigurajmo zdravu hranu“ posvećen je dvjema ključnim pod‐temama: (pre)hranom do zdravlja – promicanje zdravog stila života kroz razvijanj e kulture zdrave prehrane, sigurnost hrane – upoznavanje s proizvodnim procesom, čuvanjem i baratanjem namirnicama kako bi bile i higijenski ispravne, te samim time i higijenski i nutritivno zdrave. Kako bismo osnažili građane da sudjeluju u dono šenju odluka, prvenstveno o svom zdravlju i njegovom očuvanju, dužni smo poraditi na promicanju i podizanju razine zdravstvene pismenosti. Nadamo se da nas ovogodišnje aktivn osti posvećene obilježavanju „Svjetskog dana zdravlja“ vode korak bliže ka tom cilju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka