Pregled bibliografske jedinice broj: 1007243
Žitarice
Žitarice. Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014 (monografija)
CROSBI ID: 1007243 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Žitarice
(Cereals)
Autori
Kovačević, Vlado ; Rastija, Mirta
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, strucna
Izdavač
Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2014
Stranica
235
ISBN
978-953-7871-26-0
Ključne riječi
žitarice ; poljoprivreda ; ratarstvo ; hrana
(cereals ; agriculture ; farming ; food)
Sažetak
Knjiga se bavi žitaricama te poljoprivredom i ratarstvom u funkciji proizvodnje hrane. Obrađuje i morfološka i biološka svojstva te kemijski sastav i gospodarsko značenje žitarica. Osim toga, obrađuje svaku žitaricu pojedinačno - pšenicu, ječam, raž, tritikale, zob, kukuruz, sirak, proso, rižu i heljdu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek