Pregled bibliografske jedinice broj: 1007011
Osteporoza i prehrana
Osteporoza i prehrana // Osteoporoza
Zagreb, Hrvatska, 2001. str. 60-5 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo)
CROSBI ID: 1007011 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Osteporoza i prehrana
(Osteoporosis and nutrition)
Autori
Martinis Gvozden, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, ostalo
Izvornik
Osteoporoza
/ - , 2001, 60-5
Skup
2. simpozij osteoporoza, Reumatološko društvo fizioterapeuta
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 10.02.2001
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
osteoporoza i prehrana, kalcij, prevencija, sinergija kalcija i vitamina
(osteoporosis and nutrition, calcium, prevention, synergy calcium and vitamins)
Sažetak
Formiranje čvrste koštane mase prije tridesete najbolji je način da se spriječi nastanak i razvoj osteoporoze. Zdrav način i prehrana namirnicama bogatim kalcijem kao što su mlijeko i mliječni proizvodi osigurat će pravilan rast i razvoj koštane mase. Kalcij ne može sam sudjelovati u prevenciji osteoporoze, vitamin D, vitamin A, vitamin C, magnezij i fosfor su potrebni da se kalcij može apsorbirati i ugraditi u kosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Nutricionizam, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)