avatar

HEDDA MARTINA ŠOLA

Oxford Business College

Institut za Neuromarketing

Županijski sud u Zagrebu


CROSBI Profil CROSBI Profil: 34868 MZO Matični broj znanstvenika MZO Matični broj znanstvenika: 368602

Za prikaz radova s mogućnošću filtriranja te izvoza podataka kliknite OVDJE

doc.dr.sc. Hedda Martina Šola ravnateljica je Instituta za Neuromarketing u Zagrebu i koordinator istraživanja pri Centre For Applied Research And Entrepreneurship (CARE) na Oxford Business College-u, UK. Recenzent je prestižnog znanstvenog časopisa Frontiers in Neuroergonomics i izvanredni profesor na Swiss School of Business and Management u Švicarskoj. Zahvaljujući studentima Oxford Business College-a koji su je nominirali za najboljeg profesora, odabrana je u top finaliste prestižne međunarodne nagrade Global Woman Corporate Award 2021.

Dobitnica je nekolicine međunarodnih i tuzemnih nagrada i priznanja za svoj rad. Od toga možemo izdvojiti nagradu “Hrvatske utjecajne žene 2019” godine i „Hübners Who is Who in Croatia“ (2015) gdje je objavljena u međunarodnoj enciklopediji kao jedna od vodećih marketinških stručnjakinja u RH.

Njezino ime je potpisano na nekolicini vizualnih identiteta gradova i općina kao i strateških marketinških planova, brendova i strategija koje se uspješno koriste u kompanijama diljem svijeta. Autorica je prve knjige o neuromarketingu u Hrvatskoj pod nazivom „Marketinška oružarnica“ te prijevoda iste pod nazivom „Neuromarketing Armoury“. Do danas je objavila preko 30 znanstvenih i stručnih radova u području društvenih znanosti. Rješenjem Županijskog suda u Zagrebu, imenovana je stalnom sudskom vještakinjom za marketing i intelektualno vlasništvo, te je često citirana u medijima.

Bilježi 20 godišnje radno iskustvo na strateškim marketinškim pozicijama kao Članica Uprave za marketing Američkog telekoma za JI Europu, direktorice marketinga velikih kompanija do glasnogovornice i voditeljice marketinga APIU (Agencija za promicanje izvoza i ulaganja), Vlade RH. U akademskom svijetu, obnašala je različite funkcije: od Prodekanice za poslovnu suradnju i međunarodne odnose, predsjednice povjerenstava za obranu radova na dodiplomskoj/diplomskoj razini, te članice raznih akademskih odbora i nositelja brojnih kolegija na raznim Sveučilištima/veleučilištima u RH.

Doktorirala je na Sveučilišnom poslijediplomskom doktorskom studiju društvenih ekonomskih znanosti sa specijalizacijom iz neuromarketinga te stekla akademski naziv doktorice ekonomskih znanosti (dr.sc.).

Nakon dugogodišnjeg predavačkog iskustva u akademskoj zajednici, odlukom Senata Sveučilišta Hercegovina, izabrana je u znanstveno nastavno zvanje docenta, područje: društvenih znanosti, znanstveno polje: ekonomija, znanstvena grana: marketing.

Redoviti je gost na međunarodnim kongresima i konferencijama, gdje drži predavanja na dva strana jezika. Aktivno surađuje na raznim projektima s vodećim marketinškim/neuromarketinškim kompanijama i Sveučilištima u svijetu. Obrazovala se u Hrvatskoj, Europi i SAD-u. Aktivno govori i poznaje tri strana jezika: engleski, talijanski i ruski jezik. Članica je prestižnih akademskih i profesionalnih tijela u RH i inozemstvu.

https://heddamartinasola.com/

Nema dodanih područja i polja znanosti.

Društvene znanosti

Ekonomija (5.01)

Interdisciplinarne društvene znanosti (5.14)

neuromarketing, marketing, bihevioralni marketing, ponašanje potrošača, pravo intelektualnog vlasništva
Nema dodanih institucija.

(2020. - .) Oxford Business College

(2019. - .) Institut za Neuromarketing

(2017. - 2018.) Sveučilište Hercegovina, Fakultet društvenih znanosti Dr. Milenka Brkića

(2015. - 2016.) Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski, Zagreb

(2012. - .) Županijski sud u Zagrebu

(2007. - 2012.) Agencija za promicanje izvoza i ulaganja (APIU)

Nema dodanih izobrazbi.

Sveučilište ili veleučilište

Sveučilište Hercegovina, Fakultet društvenih znanosti dr. Milenka Brkića

2014. - 2017.

Bosna i Hercegovina

dr.sc.

Sveučilište Libertas

2009. - 2011.

Hrvatska

struč.spec.oec.

Sveučilište Libertas

2005. - 2007.

Hrvatska

bacc.oec.

Sveučilište u Splitu, Ekonomski fakultet

2003. - 2005.

Hrvatska

VŠS

Nema dodanih nagrada i priznanja.

(2019) Croatian Woman of Influence Award (Croatian Women Network: Toronto, CA) - Nagrada "Hrvatske utjecajne žene" Kategorija: Vodstvo i inovacija Country: Republika Hrvatska

Nema dodanih aktivnosti.

(2011 - trenutna) Članstva u RH/EU HDSVIP –Hrvatsko Društvo Sudskih Vještaka i Procjenitelja UNCTAD –konzultant NMSBA – Član KRUG – Član

Istaknuti radovi

Svi radovi

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font