avatar

Tijana Vukić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli


CROSBI Profil CROSBI Profil: 32659 MZO Matični broj znanstvenika MZO Matični broj znanstvenika: 311562
ORCID ORCID: 0000-0001-5334-7102 Google Scholar ID Google Scholar ID: a7dLIXcAAAAJ Scopus Author ID Scopus Author ID: 56764359700

Za prikaz radova s mogućnošću filtriranja te izvoza podataka kliknite OVDJE

Dr. sc. Tijana Vukić rođena je u Puli gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i odslušala dodiplomski studij Žurnalistika na Fakultetu političkih znanosti. Radila je kao nastavnica u osnovnim i srednjim školama te deset godina kao novinarka i urednica u nacionalnim, regionalnim i gradskim tiskanim i elektroničkim medijima.

Doktorirala je 2014. godine na Sveučilištu u Zadru na poslijediplomskom studiju Kultura i turizam smjer Novinarstvo i odnosi s javnostima, a od 2008. je zaposlena na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Radi kao docentica na Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije gdje, na preddiplomskom i diplomskom studiju Kultura i turizam, predaje kolegije iz komunikacijskih znanosti na hrvatskom i engleskom jeziku za studente u okviru ERASMUS međunarodne razmjene.

2017. godine objavila je znanstvenu monografiju o obrazovanju novinara "Od novinara do novinarstva – Studija novinarskih vještina" u izdanju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Golden Marketing – Tehnička knjiga.

Vanjska je suradnica na Poslijediplomskom doktorskom studiju Mediji i komunikacije na Sveučilištu Sjever u Koprivnici te na Poslijediplomskom doktorskom studiju Informacijske i komunikacijske znanosti na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Redovna je članica European Communication Research and Education Association (ECREA) i Temporary Working Group (TWG) Journalism and Communication Education u njenom sastavu u čijem radu aktivno sudjeluje. Vanjski je sektorski stručnjak Ministarstva znanosti i obrazovanja RH za sektorsko područje XVIII. informacije i komunikacije.

U 2019. g. bila je zamjenica glavnog i odgovornog urednika znanstvenog časopisa In Medias Res.

U 2020. bila je voditeljica znanstvenog institucionalnog projekta Radio za mlade u Hrvatskoj, a od 2021. je, u trajanju od tri godine, voditeljica znanstvenog institucionalnog projekta Visoko novinarsko obrazovanje u digitalnom okruženju.

Nema dodanih područja i polja znanosti.

Društvene znanosti

Informacijske i komunikacijske znanosti (5.04)

novinarsko obrazovanje, medijsko obrazovanje, medijske kompetencije, interkulturalne komunikacijske kompetencije, medijska pismenost, medijski sadržaji, mediji i demokracija, visokoškolsko obrazovanje
Nema dodanih institucija.

(2008. - .) Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Nema dodanih izobrazbi.

Sveučilište ili veleučilište

Sveučilište u Zadru, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, PDSS Kultura i turizam, smjer Novinarstvo i odnosi s javnostima

2004. - 2014.

Hrvatska

doktorica znanosti, područje društvenih znanosti, polje informacijskih i komunikacijskih znanosti, grana komunikologija

Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet, Odsjek za kroatistiku

1994. - 2002.

Hrvatska

profesor hrvatskog jezika i književnosti

Nema dodanih nagrada i priznanja.

(2016) Priznanje za istraživački rad i nagrada (Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala) - Priznanje za istraživački rad "Novinarska kvalifikacija u Hrvatskoj" koji je ušao u uži izbor istraživačkih radova na konferenciji HKO kvalifikacije - za tržište, društvo ili pojedinca? 27. i 28. listopada 2016. u Zagrebu

Nema dodanih aktivnosti.

(2017 - trenutna) European Communication Research and Education Association - redovno članstvo

(2017 - trenutna) Temporary Working Group Journalism and Communication Education (ECREA) - regularno članstvo

Svi radovi

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font