avatar

Nino Krvavica

Građevinski fakultet, Rijeka


CROSBI Profil CROSBI Profil: 30791 MZO Matični broj znanstvenika MZO Matični broj znanstvenika: 329621

Za prikaz radova s mogućnošću filtriranja te izvoza podataka kliknite OVDJE

Zaposlen sam na radnom mjestu docent na Sveučilištu u Rijeci, Građevinskom fakultetu, na Katedri za hidrotehniku.
Moji znanstveni interesi fokusirani su na razumijevanje i prognoziranje toka vode u prirodnom i umjetno izmijenjenom okolišu, što uključuje analize poplava, održive urbane sustave odvodnje, hidrodinamičke procese u priobalnim rijekama te dinamiku valova u moru.
Trenutno istražujem problematiku složenih događaja, posebno onih uzrokovanih visokom razinom mora, kao što su poplave u priobalnim područjima ili prodor slane vode u priobalnim rijekama. Moji interesi također uključuju prirodna (zeleno-plava) rješenja za ublažavanje negativnih posljedica prirodnih nepogoda. Ključna motivacija navedenog istraživanja je razvoj praktičnih alata i pouzdanih pristupa modeliranju koji mogu pomoći u rješavanju problema u realnom okruženju.
Godine 2020. postao sam voditelj Laboratorija za hibridne računalne metode u Centru za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost (AIRI) u Rijeci, gdje razvijamo nove računalne metode i pristupe koji kombiniraju fizički utemeljene modele sa strojnim učenjem za rješavanje složenih problema u hidrološkom, hidrauličkom i obalnom inženjerstvu.
Uz znanstveni i stručni rad, također predajem nekoliko kolegija na Građevinskom fakultetu u Rijeci. Moja dva omiljena kolegija su Osnove obalnog inženjerstva na preddiplomskom studiju i Urbani vodni sustavi na diplomskom studiju.

https://nkrvavica.github.io/

Nema dodanih područja i polja znanosti.

Tehničke znanosti

Građevinarstvo (2.05)

hidrauličko modeliranje, poplavni rizik, hidrološko modeliranje i prognoziranje, Numeričko modeliranje i simulacije, strojno učenje
Nema dodanih institucija.

(2011. - .) Građevinski fakultet, Rijeka

Nema dodanih izobrazbi.

Sveučilište ili veleučilište

Građevinski fakultet u Rijeci

2011. - 2016.

Hrvatska

dr. sc.

Građevinski fakultet u Rijeci

2001. - 2007.

Hrvatska

dipl. ing. građ

Nema dodanih nagrada i priznanja.

(2021) Nagrada za znanstvenu izvrsnost (Građevinski fakultet u Rijeci) - Nagrada za najveći broj radova A kategorije koji su objavljeni u časopisima indeksiranim u WoSCC koji pripadaju najmanje drugom kvartilu, a kojima je znanstvenik prvi autor.

(2019) Godišnja nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci (Zaklada Sveučilišta u Rijeci) - Godišnja nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2018. godinu u kategoriji znanstvenik, zbog posebnih zasluga u znanstveno-istraživačkom radu u području tehničkih i biotehničkih znanosti.

(2018) Godišnja nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci (Zaklada Sveučilišta u Rijeci) - Godišnja nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2017. godinu u kategoriji mladi znanstvenici, zbog posebnih zasluga u znanstveno-istraživačkom radu u području tehničkih i biotehničkih znanosti.

Nema dodanih aktivnosti. Nema dodanih aktivnosti.

Svi radovi

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font