avatar

Henrik-Riko Held

Pravni fakultet, Zagreb


CROSBI Profil CROSBI Profil: 30469 MZO Matični broj znanstvenika MZO Matični broj znanstvenika: 326704

Za prikaz radova s mogućnošću filtriranja te izvoza podataka kliknite OVDJE

Rođen u Dubrovniku, Republika Hrvatska, gdje je završio osnovnu i srednju školu (Umjetnička škola Luke Sorkočevića, smjer glazbenik violoncellist). Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisao 2005., te diplomirao integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij prava (mag. iur.) 2010. magna cum laude. Poslijediplomski doktorski studij iz građanskopravnih i obiteljskopravne znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisao 2011., a doktorski rad pod naslovom 'Nastanak i razvoj modela kondikcijske zaštite u rimskoj pravnoj tradiciji' iz znanstvene grane rimsko pravo obranio 2015.

Studirao je i jednopredmetni studij filozofije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u čijem sklopu je položio tečaj antičkog grčkog jezika.

Pohađao postdoktorske međunarodne znanstvene seminare u Centru za studije i istraživanja antičkih prava (Centro di studi e ricerche sui Diritti Antichi (CEDANT)), Almo Collegio Borromeo, Università degli Studi di Pavia (2016., “Le Istituzioni di Gaio: avventure di un bestseller. Trasmissione, uso e trasformazione del testo”) i u Institutu za studije o mediteranskim društvima (Istituto di Studi sulle Società del Mediterraneo-CNR (Consiglio Nazionale delle Ricerche)), Napoli (2019., “Il notaio nella società nell’Europa mediterranea (secc. XIV-XIX)”).

Nagrađen kao najbolje diplomirani student u akademskoj godini 2010./2011. Nagrađen kao najbolji student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za akademske godine 2005./2006., 2006./2007. i 2007./2008. Stipendist Zaklade Zlatko Crnić za akademske godine 2007./2008. i 2008./2009.

Kao student sudjelovao na međunarodnom natjecanju Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot iz međunarodne trgovačke arbitraže u Beču 2010.

Ima brojne objavljene znanstvene i stručne radove iz područja rimskog prava, srednjovjekovne pravne povijesti, kanonskog prava i poredbenog privatnog prava, te je aktivno sudjelovao na nizu međunarodnih i domaćih znanstvenih skupova na kojima je održao izlaganje.

Redoviti član Akademije pravnih znanosti Hrvatske (Academia scientiarum iuridicarum Croatiae).

Član uredništva Zagrebačke pravne revije.

https://www.pravo.unizg.hr/en/henrik-riko.held

Privatno pravo, Kanonsko pravo, Komparativno pravo, Rimsko pravo
Nema dodanih institucija.

(2010. - .) Pravni fakultet, Zagreb

Nema dodanih izobrazbi. Nema dodanih izobrazbi.
Nema dodanih nagrada i priznanja. Nema dodanih nagrada i priznanja.
Nema dodanih aktivnosti. Nema dodanih aktivnosti.

Svi radovi

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font