avatar

Zoran Tadić

Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb


CROSBI Profil CROSBI Profil: 28231 MZO Matični broj znanstvenika MZO Matični broj znanstvenika: 143012
ORCID ORCID: 0000-0002-7651-4425 Google Scholar ID Google Scholar ID: n4LxPsIAAAAJ

Za prikaz radova s mogućnošću filtriranja te izvoza podataka kliknite OVDJE

Rođen sam 18. travnja 1962. godine u Zagrebu gdje sam završio osnovnu (“Nikola Luketić-Kozarčanin”, danas “Medvedgrad”) i srednju (Poljoprivredno-prehrambeni obrazovni centar (pripremni stupanj srednjeg obrazovanja) i obrazovni centar "N. Tesla" (završni stupanj srednjeg obrazovanja)) školu. Godine 1986. diplomirao sam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1987. godine zaposlen sam na Zavodu za animalnu fiziologiju Biološkog odsjeka PMF-a. Dio doktorske disertacije izradio sam na Abteilung Virusforschung instituta "Max Planck" za biokemiju u Martinsriedu kraj Minhena (1988-1989) (tema disertacije: Molekularna biologija kronične zaraze virusom hepatitisa B). Disertacija je obranjena 1992. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu (jer se PMF nije slagao da izravno doktoriram, bez izrade magistarskog rada). Poslijedoktorsko sam usavršavanje proveo na Dept. of Physiology & Biophysics, Krannert Institute of Cardiology, Indiana University School of Medicine u Indianapolisu u SAD-u (1992-1993) (tema rada: Fiziologija atrijskog natriuretskog peptida). Do kraja 2017. godine vodio sam i održavao jednu of četiri akademske zbirke živih zmija u Europi. Dana 22.12.2017. godine, zbirka je, po nalogu tadašnje dekanice (A. Čižmešija), a na nagovor mojih zavodskih kolega koji su se tada nalazili u fakultetskoj upravi, potpuno uništena; zmije su nasilno izmještene u zagrebački zoološki vrt, a meni je, od onda, potpuno onemogućen bilo kakav pokusni rad u prostorima Zavoda odn. Biološkog odsjeka. Moj detaljni životopis može se dobiti na http://zaf.biol.pmf.unizg.hr/Tadic/ZTadic-CV_hrv.pdf. Stranica o zbirci zmija te o svim događajima vezanim za uništenje zbirke je na https://snakes.biol.pmf.unizg.hr/
Hobiji: Šetnje i boravak u prirodi; epistemologija i filozofija znanosti; sociološki i filozofski aspekti interakcija ljudi i životinja; sociološki i sociopolitički fenomeni Hrvatske i ostalih zemalja bivše Jugoslavije; povijesni, geopolitički i sociološki aspekti rata i ratovanja; kvalitetna domaća i strana vina i sirevi; mediteranska i azijska hrana; pub kvizovi (ekipa “Poštena teligencija” - https://zaf.biol.pmf.unizg.hr/Tadic/Teligencija/)

https://zaf.biol.pmf.unizg.hr/Tadic/

Nema dodanih područja i polja znanosti.

Prirodne znanosti

Biologija (1.05)

Ekofiziologija i ponašanje životinja, Integrativna biologija, Interakcija prirodnih i društvenih znanosti (odnos čovjeka i životinja kroz povijest i različite kulture)
Nema dodanih institucija.

(1987. - .) Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb

Nema dodanih izobrazbi.

Sveučilište ili veleučilište

Sveučilište u Zagrebu

1987. - 1992.

Hrvatska

Doktor biotehničkih znanosti

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

1982. - 1986.

Jugoslavija

Dipl. ing. prehrambene tehnologije (smjer: biokemijsko inženjerstvo)

Srednja škola

Obrazovni centar "Nikola Tesla"

1977. - 1981.

Jugoslavija

Automatičar

Studijski boravci

The Zoological Society of London

1999. - 1999.

London, Ujedinjena Kraljevina

(2 X 3 mjeseca)

Indiana University School of Medicine (IUPUI Campus)

1992. - 1993.

SAD

Max-Planck-Institut für Biochemie

1988. - 1989.

Martinsried/München, Njemačka

Nema dodanih nagrada i priznanja.

(1986) Krkina nagrada (KRKA d.d.) - Nagrada dodijeljena za diplomski rad.

(1985) Rektorova nagrada (Sveučilište u Zagrebu) - Najbolji student Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u ak. god. 1984/1985.

Nema dodanih aktivnosti. Nema dodanih aktivnosti.

Svi radovi

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font