
Dunja Šamec
Sveučilište Sjever, Koprivnica


Za prikaz radova s mogućnošću filtriranja te izvoza podataka kliknite OVDJE
Prirodne znanosti
Biologija (1.05)
Biotehničke znanosti
Prehrambena tehnologija (4.05)
(2021. - .) Sveučilište Sjever, Koprivnica
(2009. - 2021.) Institut "Ruđer Bošković", Zagreb
Sveučilište ili veleučilište
Sveučilište J.J. Strosmayer, Doktorski studij molekularnih bioznanosti-Biologija biljaka
2009. - 2013.
Hrvatska
doktor znanosti iz znanstvenog područja prirodnih znanosti, znanstvenoga polja biologije
Sveučilište u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet
2003. - 2008.
Hrvatska
magistar inženjer prehrambene tehnologije
Sveučilište u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet
2003. - 2008.
Hrvatska
magistara nutricionizma
Studijski boravci
Washington State University, Institute of Biological Chemistry
2014. - 2016.
SAD
(2020) Godišnja nagrada Instituta Ruđer Bošković 2019. i 2020 (Znanstveno vijeće Instituta Ruđer Bošković) - Nagrada za publicirane radove u časopisima koji su među 10% najboljih u području.
(2015) Državna nagrada za znanost za znanstvene novake (Sabor Republike Hrvatske) - Državna nagrada za znanost za znanstvene novake za područje biotehničkih znanosti.
-
1.Paprena metvica (Mentha piperita L.): botaničke karakteristike, uzgoj, biološka aktivnost i upotreba, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
2.Kopriva (Urtica dioica L.): kemijski sastav, biološka aktivnost i upotreba, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
3.Određivanje ukupnih polifenola te indeksa posmeđenja u međimurskim vinima pušipel, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
4.Fitoestrogeni iz soje i žensko zdravlje, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
5.Sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara VIV-BER, Beretinec, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
6.Ekološka proizvodnja i ekološki proizvodi od lješnjaka u Hrvatskoj, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
7.Upotreba divljeg šipka (Rosa canina L.) u prehrani i tradicionalnoj medicini, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
8.Karakteristike proizvodnje vina u vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
9.Kupina kao sirovina za proizvodnju voćnog vina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
10.Karakteristike proizvodnje vina u ludbreškom vinogorju, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
11.Antioksidacijska aktivnost eteričnog ulja lavande, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
12.Utjecaj niskih temperatura na sadržaj specijaliziranih metabolita u klijancima raštike (Brassica oleracea var. acephala), 2019., diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
-
13.Utjecaj abiotskog stresa niskim temperaturama na razinu specijaliziranih metabolita u lišću raštike, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
14.Određivanje specijaliziranih metabolita u raštici (Brassica oleracea L. var. acephala), 2018., diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.
-
1.Knjižica sažetaka Festival znanosti 2021: Kultura znanosti / Hunjet, Anica ; Šarkanj, Bojan ; Šamec, Dunja ; Babić, Neva ; Topolko, Nikolina ; Halić, Paula (ur.). Varaždin: Sveučilište Sjever, 2021 (zbornik sažetaka)