avatar

Tomislav Stipančić

Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb


CROSBI Profil CROSBI Profil: 27257 MZO Matični broj znanstvenika MZO Matični broj znanstvenika: 292620

Za prikaz radova s mogućnošću filtriranja te izvoza podataka kliknite OVDJE

Tomislav Stipančić je docent na Fakultetu strojarstva i brodogradnje na Sveučilištu u Zagrebu, iz područja robotike i umjetne inteligencije.

Istraživački rad Tomislava Stipančića je u glavnini usmjeren ka znanstvenim područjima kognitivne informatike, afektivne i probabilističke robotike, umjetne inteligencije, zaključivanja temeljenog na kontekstu, sveprisutnog računarstva te interakcije čovijeka i robota. Osim toga, snažan interes pokazuje za filozofiju uma.

Tomislav Stipančić je bio stipendista Japanskog društva za promicanje znanosti (Postdoctoral Fellowship of Japan Society for the Promotion of Science (JSPS)) u sklopu koje je kao post-doc istraživač proveo osam mjeseci (17/04/2016 - 16/12/2016) na Kyoto sveučilištu. Bio je član grupe Nishida Lab-a (Group of Applied Intelligence Information Processing, Department of Intelligence Science and Technology, Graduate School of Informatics, Kyoto University) radeći istraživanja kao glavni istraživač na projektu "Computation Mechanism for Situated Sentient Robot SERENA”.

Tijekom svojeg rada sudjelovao je u više znanstvenih i tehnologijskih projekata. Kao istraživač boravio je na Kraljevskom institutu za tehnologiju (KTH) u Stockholmu te URJC u Madridu.
Zajedno s time, radio je za CARNet (Hrvatska akademska i istraživačka mreža) više od deset godina kao IKT specijalist (e-mentor ekspert, e-dizajner tečajeva, voditelj face-to-face tečajeva).

Poseban interes pokazuje za (semantičke) web tehnologije i za (web) dizajn.

http://titan.fsb.hr/~tstipancic/

senzori, XR, računalne mreže, kognitivna informatika, afektivno računarstvo, robotika, strojno učenje, Umjetna inteligencija
Nema dodanih institucija.

(2007. - .) Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb

Nema dodanih izobrazbi. Nema dodanih izobrazbi.
Nema dodanih nagrada i priznanja. Nema dodanih nagrada i priznanja.
Nema dodanih aktivnosti. Nema dodanih aktivnosti.

Svi radovi

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font