avatar

Mila Radan

Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


CROSBI Profil CROSBI Profil: 18302 MZO Matični broj znanstvenika MZO Matični broj znanstvenika: 247111

Za prikaz radova s mogućnošću filtriranja te izvoza podataka kliknite OVDJE

Mila Radan rođena je 23. rujna 1972. u Splitu gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirala je u lipnju 1998. na Mount St. Mary’s College-u, Los Angeles i stekla stručni naziv bakalaurea iz prirodnih znanosti, smjer biokemija. Tijekom studiranja radila je na istraživačkom projektu izučavanja ˝Flash-Quench˝ tehnike kao nove metode induciranja DNA-proteinskih veza.
Od 1998. do 1999. radila je kao istraživač-asistent na kalifornijskom sveučilištu UCLA na istraživanjima vezanim za ekspresiju neurotrofičkih faktora u mozgu i leđnoj moždini.
U veljači 2001. upisuje znanstveni poslijediplomski studij iz Inženjerske kemije na Kemijsko-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Iste godine zapošljava se kao znanstveni novak Ministarstva znanosti i tehnologije na Kemijsko-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, u Zavodu za biokemiju i kemiju hrane. Sudjelovala je u realizaciji znanstvenog projekta "Antioksidacijski učinak isparljivih spojeva iz aromatičnog bilja" (0011003), gdje s dr. sc. Mladenom Milošem, red. prof., započinje izradu doktorskog rada. Tijekom listopada i prosinca 2005. boravila je na stručnom usavršavanju na talijanskom Nacionalnom institutu za istraživanje hrane i nutricionizam (INRAN) u Rimu. Trenutno je suradnik na projektu Antioksidacijski sastojci i inhibitori kolinesteraza iz aromatičnog bilja (011-2160547-1330)
Mila Radan je do danas sudjelovala u realizaciji tri (3) znanstveno-istraživačka projekta i jednog (1) tehnologijskog projekta.

Stanična signalizacija, Biološki aktivni spojevi
Nema dodanih institucija.

(2001. - 2022.) Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Nema dodanih izobrazbi. Nema dodanih izobrazbi.
Nema dodanih nagrada i priznanja. Nema dodanih nagrada i priznanja.
Nema dodanih aktivnosti. Nema dodanih aktivnosti.

Svi radovi

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font